Σύλλογος Μελάνυδρος: Περί μέλισσας διάλεξη στο Νιοχώρι

Σύλλογος Μελάνυδρος: Περί μέλισσας διάλεξη στο Νιοχώρι
Η Παρασκευή  20 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας!
Σ΄εκείνο ακριβώς το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού “Μελάνυδρος διοργανώνει σχετική διάλεξη στο παλιό σχολείο στο Νεοχώρι. στις 7:00 μ.μ.
Ομιλητής: Ο έμπειρος επαγγελματίας μελισσοκόμος Θανάσης Φραγκούλης.
 
Θέμα της διάλεξης: Η ζωή των μελισσών και η μελισσοκομία
Λίγα λόγια για το θέμα: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας θα μάθουμε  περισσότερα για αυτά τα τόσο χρήσιμα έντομα.
Η μέλισσα παίζει κεντρικό ρόλο στη διατήρηση του πολιτισμού και της γεωργίας μας. Οι μέλισσες συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, γιατί διασφαλίζουν τον πολλαπλασιασμό εκατοντάδων χιλιάδων φυτών, από τα οποία εξαρτώνται με την τροφή τους αμέτρητα ζωικά είδη. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πληθυσμοί μελισσών εξαφανίζονται παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.
Για να μάθουμε κάτι για τους λόγους θανάτου των μελισσών, αλλά και για να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή των μελισσών και τη μελισσοκομία, καλέσαμε τον μελισσοκόμο κ. Θανάση Φραγκούλη στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας.
Ο κ. Φραγκούλης ζει στην Απόλπαινα της Λευκάδας και εργάζεται σαν επαγγελματίας μελισσοκόμος τα τελευταία 8  χρόνια. Εκπαιδεύτηκε με σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με την μελέτη ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας. Παρακολουθεί συχνά Πανελλήνια συνέδρια επαγγελματικής μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Ασχολείται με τη νομαδική μελισσοκομία και ταξιδεύει με τα μελίσσια του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Καρπενήσι, Θάσος, Σέρρες κ.λπ.). Το όνομα του μελισσοκομείου του είναι «ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΕΛΟΝΙ», που πήρε το όνομά του από την περιοχή που διαχειμάζουν οι μέλισσές του. Το 2021 δημιούργησε ένα πιστοποιημένο εργαστήριο εξαγωγής μελιού το οποίο είναι επίσης ανοιχτό στο κοινό.
Στη διάλεξή του θα περιλαμβάνονται όλα όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τις μέλισσες, τα μελισσοκομικά προϊόντα, τη μελισσοκομική χρονιά, τη συμβολή της μέλισσας στη διατήρηση του περιβάλλοντος και τη δουλειά του με τις μέλισσες.
Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα διάφορα είδη μελιού του σε φρεσκοψημένο ψωμί από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνό μας..
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη
και θα χαρούμε πολύ με την επίσκεψή σας.
Σας περιμένουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *