Φαρομανητά 2015

αποκριες

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                  Λευκάδα 29/1/2015

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015 ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

« Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α »
12- 23 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργανώνει και φέτος Καρναβαλικές Εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2015» από 12 μέχρι 23 Φεβρουαρίου 2015.
Στόχος του Πνευματικού Κέντρου είναι να αναδείξει περισσότερο και στο μέτρο
του δυνατού να επαναφέρει μέσα από τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις, το λευκαδίτικο παραδοσιακό καρναβάλι. Με αυτόν τον προσανατολισμό φέτος προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις που θα τονώσουν και θα ενισχύσουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ τους Πολιτιστικούς Φορείς, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τις Μουσικές Σχολές και τα Ωδεία, τις Σχολές Χορού, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, το Τ.Ε.Ι, τους Επαγγελματίες και γενικότερα ΟΛΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, να συμμετάσχουν στο Λευκαδίτικο Καρναβάλι, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χαράς, αισιοδοξίας, ζωντάνιας, φαντασίας και ξεφαντώματος, ώστε να ξαναζωντανέψει πραγματικά ο τόπος καθ’ όλη την περίοδο της Αποκριάς, που τόσο το έχει ανάγκη.

Ελάτε λοιπόν

 την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου:
-στο Νυδρί, το μεσημέρι, για το παραδοσιακό Τσίκνισμα.

-στην πόλη της Λευκάδας ώρα 7,00 μμ, για να παρακολουθήσετε την άφιξη του Καρνάβαλου με τη συνοδεία ομάδων ντυμένων με αποκριάτικα.
Θέμα: «Άλλο καπέλο και τούτο..» Ντυθείτε και σεις και συνοδέψτε τον από πλατεία Αγ Μηνά μέχρι την παραλία, φορώντας ένα καπέλο της απόλυτης καρναβαλικής επιλογής σας.

-στην Καρυά από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ για λαϊκά δρώμενα.

 την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου ώρα 11 π.μ στην παιδική παρέλαση στην πόλη της Λευκάδας (από Άγιο Μηνά μέσω κεντρικής αγοράς στην πλατεία παραλίας).

 Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου ώρα 5 μμ στην Καρναβαλική παρέλαση στο Νυδρί.
 Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ώρα 5 μμ στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στην πόλη της Λευκάδας (Άγιος Μηνάς-κεντρική αγορά – πλατεία παραλίας).
 και στις 10 μμ στον Αποκριάτικο Χορό του Πνευματικού Κέντρου στην αίθουσα «ΠΑΝΘΕΟΝ» της εταιρείας «Α. ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ», περιοχή Βαρδάνια, για να ζήσετε Μια βραδιά «ΠΑΝΘΕΟΝ» κι όχι μόνο…..

 Στο Μαραντοχώρι Λευκάδας στο λαϊκό καρναβαλικό γλέντι που θα διοργανωθεί στο εκεί Δημοτικό Σχολείο από τις 8 μμ.
Και για τα Κούλουμα
την Καθαρή Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2015

 Στην Καρυά
 Στη Νικιάνα
 Στο Νυδρί.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ:

Οι Ομάδες Καρναβαλιστών, για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της 22/2/2015 θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο γραφείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015. Οι υπεύθυνοι των καρναβαλικών σχημάτων μπορούν να προσέρχονται από σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο για να παραλάβουν το έντυπο με τις οδηγίες για τη καρναβαλική παρέλαση.

Ξεσηκωθείτε όλοι σας, μπήκε το Καρναβάλι
κι ως πάντα η Λευκάδα μας πρωτοστατεί στην ζάλη.
Και από Πόντε σ’ Άη Μηνά, στο βίντσι στη ντουγάνα
να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Λευκάδα, Άγια Μαύρα μας, Καρναβαλιού η χώρα
όπως εγλένταγες παλιά έτσι γλέντα και τώρα…
ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *