“Λούνα Παρκ” Ανακύκλωσης-2021

“Λούνα Παρκ” Ανακύκλωσης 2021

 Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», την Παρασκευή 5/11/2021, στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας.

 

Στη δράση συμμετείχαν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Λευκάδας (1ο, 2ο  και 4ο), υπό τη συνοδεία δασκάλων.

 

Σκοπός της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να γνωρίσουν ποια υλικά ανακυκλώνονται, και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή. Στόχος είναι η υιοθέτηση μιας υγιούς περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, καθώς και να ενισχυθεί η προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη, που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.

 

Μετά το πέρας της δράσης, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός πραγματοποίησε τη κλήρωση του διαγωνισμού για τα 2 ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία κέρδισαν μαθητές των σχολείων της περιοχής. Δείτε την δήλωση του Δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί στο link: http://www.youtube.com/watch?v=w6JidYqZzn4

 

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσει την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, καθώς ο Δήμος μας κατέχει τα πρωτεία στο ποσοστό ανακύκλωσης σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, η Ε.Ε.Α.Α. θα παραχωρήσει στον Δήμο μας 200 επιπλέον μπλε κάδους, καθώς και νέο όχημα περισυλλογής ανακύκλωσης, έτσι ώστε το καλοκαίρι του 2022, το δίκτυο των μπλε κάδων να αναπτυχθεί σε όλο τον Δήμο Λευκάδας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *