Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στο Εργατικό Κέντρο

Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στο Εργατικό Κέντρο

            Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας διοργανώνει δύο προβολές ταινιών για τον μήνα Σεπτέμβριο. Οι προβολές θα γίνονται στον κήπο του Εργατικού Κέντρου λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και θα αρχίζουν στις 8 μ.μ.. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, κρατήσεις συμμετοχής θα γίνονται στο τηλέφωνο 6972268402 και ώρες 6μμ – 9μμ. 

Σε περίπτωση εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θα εξετάσει το ενδεχόμενο επανάληψης της προβολής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

«Τα Παράσιτα» – 2019 Νότια Κορέα, σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζο Χο

Περίληψη: Ο μεγαλύτερος γιος μιας οικογένειας ανέργων γνωρίζεται με τους ευκατάστατους Παρκ και εισβάλλει στη ζωή τους με έναν απρόοπτο για όλους τρόπο. Η ταινία αποτελεί μια αλληγορία για τη σύγχρονη κοινωνία και τις ανισότητες της. Δίπλα στον αμύθητο πλούτο συνυπάρχει η φτώχεια και η εξαθλίωση. Στην ουσία, η ταινία είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας.

 

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

Αφιερωμένη στην επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ (27 Σεπτέμβρη 1941)

«Το Τελευταίο Σημείωμα» – 2017 Ελλάδα, σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

 

Περίληψη: Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και η ζωή των κρατούμενων κομμουνιστών σ’ αυτό με κεντρική μορφή αυτή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη. Αποτυπώνεται η καθημερινότητα των κρατουμένων μέχρι την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, το 1944. Στην ταινία αποτυπώνεται το κλίμα της εποχής και σκιαγραφείται ο χαρακτήρας του κομμουνιστή πρωταγωνιστή και των συντρόφων του μέχρι την ώρα της εκτέλεσης τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *