Συλλογικά & ατομικά διακαιώματα σε καιρό πανδημίας

Συλλογικά & ατομικά διακαιώματα σε καιρό πανδημίας

Συλλογικά & ατομικά διακαιώματα σε καιρό πανδημίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                   ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε παγκόσμιο επίπεδο εκατομμύρια ανθρώπους σε καταστάσεις πρωτόγνωρες, ειδικά τις γενιές αυτές και τις κοινωνίες που δε γνώρισαν πόλεμο. Η κοινωνική μας ζωή έχει ανασταλεί και μαζί της έχουν μπει σε δοκιμασία οι ανθρώπινες σχέσεις, οι καθημερινές μας ελευθερίες, τα κατοχυρωμένα μας δικαιώματα, αλλά και η πολιτική και κοινωνική μας δράση. Δεν έχουν ανασταλεί, όμως, οι επιδιώξεις των κυρίαρχων ομάδων και των κυβερνήσεων να εκμεταλλευθούν τον δικό μας εγκλεισμό, για να εγκαταστήσουν καθεστώς απαγορεύσεων, αναστολής δικαιωμάτων, περιορισμού ελευθεριών, αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού στο όνομα και με άλλοθι την πανδημία.

Είναι έτσι; Πρόκειται για προσωρινά μέτρα ή υπάρχει στόχος για μονιμότερη κατάσταση; Τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία;

Για τα θέματα αυτά και αρκετά άλλα σχετικά συζητούν διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:00, στην ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Συλλογικά και ατομικά δικαιώματα στον καιρό της πανδημίας».

Ομιλητές:

  • Αντώνης Λιάκος: Ιστορικός, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Κωστής Παπαϊωάννου: πρ. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετείχε στο συντονισμό του Παρατηρητηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
  • Διονύσης Φιλίππου: Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση syriza.kerkyras@gmail.com

Παρακολουθείστε ζωντανά στο Facebook ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

 

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιονίων Νήσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *