Παρουσίαση του βιβλίου Ο “ΣΟΥΗΔΟΣ” ΔΗΜΑΡΧΟΣ του Γ. Λογοθέτη στην Αθήνα

ΛΟΓΟ ΑΡΧ.

(Σ.Σ: Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Παρουσιάστηκε με επιτυχία την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας) του Δήμου Αθηναίων το νέο βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Ελλάδα και Σουηδία με τίτλο: Ο «ΣΟΥΗΔΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Στο νέο του βιβλίο ο Γιώργος Λογοθέτης καταγράφει τον τρόπο λειτουργίας της Σουηδικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις εμπειρίες του ως δήμαρχος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ Λευκάδας 2007-2011. Παρουσιάζεται επίσης η ιστορική διαδρομή της Ελληνικής Τ/Α από το 1830 μέχρι τις μέρες μας και καταθέτονται προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της Τ/Α με βάση το σουηδικό πρότυπο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Σουηδία, και ένα βίντεο-ντοκουμέντο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για τον ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά το Πολυτεχνείο και ερμηνεύει ο ίδιος. Οι στίχοι γράφτηκαν από μέλος της Επιτροπής του Πολυτεχνείου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Νίτσα Βλασσοπούλου π. Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Πειραιά, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Χριστόφορος Σαρδελής π. Καθηγητής Πανεπιστημίου Στοκχόλμης. Ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης διάβασε κείμενα από το βιβλίο.

ΛΟΓΟ 1

Οι ομιλητές της εκδήλωσης με τον Λευκαδίτη ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη

ΛΟΓΟ 2

Στο βήμα η κα Νίτσα Βλασσοπούλου

ΛΟΓΟ 3

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

ΛΟΓΟ 4

Ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής, πρώην καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης

ΛΟΓΟ 5

Στο βήμα ο συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης

Ο Γιώργος Λογοθέτης μίλησε επίσης στην εκπομπή ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας που μίλησε για την εκδήλωση στο Δήμο Αθηναίων.

ΛΟΓΟ 6

Ο Γιώργος Λογοθέτης στην εκπομπή ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *