Μαθητές και δάσκαλοι της Βασιλικής στο πλοίο “Στράβων”

Μαθητές και δάσκαλοι της Βασιλικής στο πλοίο «Στράβων»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΟ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Υ/Γ ΣΤΡΑΒΩΝ

Η έλευση του υδρογραφικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού Υ/Γ “ΣΤΡΑΒΩΝ” στο λιμάνι της Βασιλικής στις 11 και 12 Απριλίου, έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής να πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι μαθητές και οι συνοδοί δάσκαλοι απόλαυσαν τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία του πληρώματος. Αρχικά, ο κυβερνήτης του πλοίου μας μίλησε για την αποστολή της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Κατόπιν έγινε περιήγηση στους χώρους του πλοίου όπου ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τα γενικά χαρακτηριστικά του και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις απορίες των μαθητών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μικρούς επισκέπτες, η γέφυρα, τα όργανα πλοήγησης και τα επιστημονικά όργανα του πλοίου συλλογής και επεξεργασίας υδρογραφικών στοιχείων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να γνωρίσουν από κοντά ένα πολεμικό πλοίο. Μεγαλύτερο όμως όφελος αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η υπερηφάνεια που κυρίευσε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς το προσωπικό που υπηρετεί στο υδρογραφικό πλοίο του Π.Ν.

Μαθητές και δάσκαλοι της Βασιλικής στο πλοίο «Στράβων»

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πάνος Γαζής, οι δάσκαλοι του σχολείου, καθώς και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον κυβερνήτη του πλοίου και όλο το προσωπικό διότι μετέδωσαν την αγάπη και το πάθος τους που πηγάζει από τη βαριά κληρονομιά του Πολεμικού μας Ναυτικού. Τους ευχαριστούμε θερμά και για τα πλούσια δώρα που μας χάρισαν και την υπέροχη φιλοξενία τους! Τους ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ να έχουν με τις οικογένειές τους και πάντα καλές θάλασσες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *