Κινητοποιήσεις για το κτηματολόγιο οι Τσουκαλαδιώτες

Κινητοποιήσεις για το κτηματολόγιο οι Τσουκαλαδιώτες

Αναχώρηση της διαδήλωσης απ΄ το Υποθηκοφυλακείο για την αγορά και το Διοικητήριο…

Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις για το Κτηματολόγιο οι Τσουκαλαδιώτες, σύμφωνα με την απόφαση της προχθεσινής Λαϊκής Συνέλευσης, ξεκινώντας σήμερα το πρωί με διαδήλωσή τους έξω από το Υποθηκοφυλακείο Λευκάδας, ενώ στην συνέχεια διαδήλωσαν περνώντας από την αγορά μέχρι το Διοικητήριο.

Κινητοποιήσεις για το κτηματολόγιο οι Τσουκαλαδιώτες

Με το παρακάτω ψηφισμά τους, αποφάσισαν να κάνουν νέα Λαϊκή συνέλευση στους  Τσουκαλάδες την Τετάρτη  10 Απριλίου 2019, ενώ καλούν  και  τους  κατοίκους  των  υπολοίπων  περιοχών που έχουν το ίδιο  πρόβλημα  να λάβουν μέρος  και  να  αποφασίσουν όλοι μαζί  για τις μελλοντικές ενέργειές τους.

 

«ΨΗΦΙΣΜΑ

             Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων των Τσουκαλάδων Λευκάδας που έγινε στις 3 του Απρίλη υλοποιώντας την απόφασή της προβαίνει σήμερα σε δίωρο συμβολικό κλείσιμο των γραφείων του Ελληνικού Κτηματολογίου στη Λευκάδα σαν ένα πρώτο βήμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει. Ζητά άμεσα από: την πολιτεία να σταματήσει πια ο μακροχρόνιος και εμπαιγμός από όλες τις κυβερνήσεις που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας και από το Ελληνικό κτηματολόγιο.

-Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η διαδικασία των πραγματικών μετρήσεων των ιδιοκτησιών στο έδαφος και όχι στα χαρτιά, όπως συμφωνήθηκε ότι θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων κι ακόμη δεν άρχισε. Δε μπορεί να μας εμπαίζει η κυβέρνηση λέγοντας ότι συνεχίζεται η διαδικασία επαναπροσδιορισμού των ιδιοκτησιών και στους Τσουκαλάδες που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα να μην έχει ξεκινήσει τίποτε.

Η επανακαταμέτρηση να αφορά το σύνολο των ιδιοκτησιών χωρίς να αφήνει καμιά περιοχή ή ιδιοκτησία του χωριού (αλλά και όπου εφαρμόστηκαν οι πιλοτικές μετρήσεις) εκτός επανακαταμέτρησης, όπως συμφωνήθηκε. Η φράση που ειπώθηκε από την υπεύθυνη κυρία Κλωνάρη (στη συνάντηση που είχαμε στο αρμόδιο υπουργείο )ήταν ΕΚΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ (στους Τσουκαλάδες). Παρόντες, εκτός από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και την επιτροπή αγώνα από τους Τσουκαλάδες, ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι.

-Τη δημιουργία κτηματολογίου που θα λύνει οριστικά τα όποια ιδιοκτησιακά προβλήματα και ΔΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

Ζητάμε οι τοπικές αρχές (δήμος, περιφέρεια, βουλευτής ) να συμπαραταχθούν μαζί μας και το παραπάνω ψήφισμα να γίνει ψήφισμα του περιφερειακού και του δημοτικού συμβουλίου. Την Τετάρτη 10 του Απρίλη και ώρα 20:00 στο καφενείο του  Γιάννη Ροντογιάννη,  καλούμε σε νέα λαϊκή συνέλευση όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους κατοίκους  των περιοχών που εφαρμόστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα  για να προγραμματίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *