Επιστολή βουλευτή σε ΔΕΔΗΕ, για τις διακοπές σε χωριά

Επιστολή βουλευτή σε ΔΕΔΗΕ, για τις διακοπές ρεύματος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Λευκάδα, 26 Φεβρουαρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επιστολή βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά προς τη ΔΕΔΗΕ για την αποκατάσταση του χρόνιου προβλήματος με τις διακοπές ρεύματος στα χωριά Μανάση και Νικολή

 

Επιστολή προς στη ΔΕΔΗΕ Λευκάδας και τη διεύθυνση  ΔΕΔΔΗΕ Άρτας απέστειλε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ζητώντας από τις υπηρεσίες την άμεση επιμέλεια και αποκατάσταση του προβλήματος με τη σύνδεση ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι των χωριών Μανάση και Νικολή Λευκάδας.

Ο βουλευτής απευθύνθηκε στη ΔΕΔΗΕ, καθώς από την  τελευταία κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα και το νησί της Λευκάδας οι κάτοικοι των δύο χωριών έμειναν για πολλοστή φορά χωρίς ρεύμα, λόγω βραχυκυκλώματος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, όπως αναφέρει στην επιστολή ο κ. Καββαδάς, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη Βρατσουνάδα (περιοχή Αγ. Βασιλείου). Όπως εξηγεί, για την ηλεκτροδότηση της περιοχής τα καλώδια περνούν μέσα από ένα ρέμα. Ωστόσο η απόσταση μεταξύ των στύλων στήριξης είναι μεγάλη με αποτέλεσμα κάθε φορά που η περιοχή πλήττετε από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχές και ισχυροί άνεμοι, τα καλώδια από την έντονη ταλάντωση να βραχυκυκλώνουν και να διακόπτετε η ηλεκτροδότηση.

Ο βουλευτής, σημειώνει ότι θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και την ταλαιπωρία των κατοίκων και των δύο χωριών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι που σε πολλές περιπτώσεις έχουν την ανάγκη υποστήριξης από ιατρικά μηχανήματα και οι διακοπές αυτές ρεύματος θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ίδια τους τη ζωή.

«Όπως καταλαβαίνετε εκτός από την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των  κατοίκων η κατάσταση αυτή κοστίζει εργατοώρες και χρήματα στην ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας» καταλήγει ο βουλευτής, καθώς κάθε φορά για την αποκατάσταση του προβλήματος καλείτε το συνεργείο από τη Λευκάδα.

*****

Η επιστολή:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Λευκάδα, 26 Φεβρουαρίου 2019

Α.Π. Εξ: 84/26-02-2019

 

Προς:  Προϊστάμενο ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας,

κ. Κωνσταντίνο Κατωπόδη,

Κοιν :         1. Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Άρτας,

Κ. Φώτιο Χαραλάμπη

 

  1. Εκπρόσωπο Τ.Κ. Νικολή – Μανάση (πάρεδρο)

Κ. Βουκελάτο Γεράσιμο

 

Αξιότιμε κ. Κατωπόδη,

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ανέδειξε για μία ακόμα φορά το χρόνιο πρόβλημα της σύνδεσης ηλεκτροδότησης στα χωριά Μανάση και Νικολή του νησιού μας.  Όπως θα γνωρίζετε από τις συνεχόμενες οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι, είναι σύνηθες φαινόμενο, σε ημέρες με κακές καιρικές συνθήκες , να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών λόγω βραχυκυκλώματος, ακόμη και για μία ολόκληρη ημέρα.

Το πρόβλημα αναφέρουν, εντοπίζεται κυρίως στη περιοχή Βρατσουνάδα καθώς εκεί τα καλώδια διασχίζουν ένα ρέμα και τα καλώδια αιωρούνται για μεγάλη απόσταση μεταξύ των στύλων.  Για την επιδιόρθωση και αποκατάσταση των συχνών διακοπών ρεύματος καλείται κάθε φορά συνεργείο από τη πόλη της Λευκάδος. Όπως καταλαβαίνετε εκτός από την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των  κατοίκων η κατάσταση αυτή κοστίζει εργατοώρες και χρήματα στην ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι, στην περιοχή κατοικούν πολλοί ηλικιωμένοι οι οποίοι έχουν την ανάγκη υποστήριξης από ιατρικά μηχανήματα και οι διακοπές αυτές ρεύματος θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ίδια τους τη ζωή.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες με σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος αυτού. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των στύλων καθώς επίσης και τα κλαδιά δέντρων που σε μερικά σημεία εφάπτονται με τα καλώδια ίσως να είναι κάποιες από τις αιτίες των συνεχόμενων αυτών διακοπών ρεύματος.

 

Θα ήταν σκόπιμο για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα στα δύο αυτά χωριά του νησιού μας και να σταματήσει αυτή μόνιμη αναστάτωση για τους κατοίκους.

Σε κάθε περίπτωση παραμένω στη διάθεσή σας.

 

        Με εκτίμηση,

 

Αθανάσιος Ι. Καββαδάς

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *