Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης

στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό συμμετείχε την Τετάρτη (16/1)  ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, μαζί με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Κρήτης,  με θέμα την ένταξη και της Κρήτης στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός  ανέλυσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων και επεσήμανε τον ρόλο των Επιμελητηρίων ως αρωγών σε αυτή τη προσπάθεια.

 

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων και κατέληξαν  στην εκπόνηση μελέτης εκ μέρους των –Επιμελητήριων Κρήτης- το Υπουργείο ήδη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες-  η οποία θα καλύπτει τα τρία τελευταία χρόνια όπου θα αναφέρονται με αναλυτικά στοιχεία για τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη.   Δεσμεύτηκε δε ότι αν η μελέτη είναι εμπρόθεσμη και συνάδει με τις προϋποθέσεις θα είναι εφικτό να ενταχθεί  και η Κρήτη πιλοτικά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο  από 1/7/2019.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από καίριες παρεμβάσεις του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση,

στο Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει ενταχθεί το Μεγανήσι, ο Κάλαμος, και ο Καστός.

 

Στο επόμενο διάστημα ομάδα του Επιμελητηρίου θα μεταβεί στο Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό για πλήρη ενημέρωση των εμπλεκόμενων.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *