Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό της Μαθ. Εταιρείας ΘΑΛΗΣ

Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό της Μαθ. Εταιρείας ΘΑΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΘΑΛΗΣ»

Το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) θέλει να συγχαρεί τους μαθητές των σχολείων της Λευκάδας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ». Οι Πανελλήνιοι Μαθηματικοί Διαγωνισμοί που διοργανώνει η ΕΜΕ αποτελούν ορόσημο ως σχολικοί διαγωνισμοί, τόσο για την μεγάλη ιστορία τους (φέτος γίνεται ο 79ος!) αλλά και για τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών που διαγωνίζονται κάθε χρόνο. Η δυσκολία και το υψηλό επίπεδο των διαγωνισμών αυτών κάνει την διάκριση των επτά (7) μαθητών ιδιαίτερη επιτυχία για τους ίδιους και μας γεμίζει χαρά!

Το Παράρτημα Λευκάδας εξ αρχής στήριζε τους επιτυχόντες μαθητές με δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας. Ο στόχος μας, που τον πετυχαίνουμε χρονιά με τη χρονιά, είναι τα μαθήματα αυτά να οργανώνονται διαρκώς καλύτερα, να συμμετέχουν σε αυτά περισσότεροι μαθητές, να οργανώνεται καλύτερα η ύλη και το επίπεδο της διδασκαλίας μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αποτελούν μία υγιή διέξοδο για τους μαθητές που αγαπούν τα Μαθηματικά αλλά νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα στα πλαίσια της σχολικής ύλης. Φέτος τα μαθήματα αυτά έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς και θα συνεχιστούν πιο εντατικά για τους επιτυχόντες μαθητές αλλά και όποιον άλλον μαθητή το επιθυμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προπαρασκευαστικά μαθήματα οργανώθηκαν και οργανώνονται από ένα πολύ νέο σε ηλικία Παράρτημα που ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε 5 χρόνια λειτουργίας. Στα χρόνια αυτά η δραστηριότητα του Παραρτήματος υπήρξε ιδιαίτερα πλούσια για το μέγεθός του όπου, παράλληλα με την οργάνωση των μαθημάτων, έγιναν πλήθος ανοικτών εκδηλώσεων – διαλέξεων και βέβαια η επιτυχής διοργάνωση του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας.

Αλφαβητικά οι επιτυχόντες μαθητές:

Βλάχου ΜυρσίνηΓ’ Γυμνασίου1ο Γυμνάσιο Λευκάδας
Παπαδοπούλου Μαρία-ΣοφίαΒ’ ΓυμνασίουΜουσικό Σχολείο Λευκάδας
Πολίτης ΝικόλαοςΑ’ Λυκείου1ο Λύκειο Λευκάδας
Σαρανταένα ΕυαγγελίαΓ’ Γυμνασίου2ο Γυμνάσιο Λευκάδας
Σαρανταένας ΝικόλαοςΓ’ Λυκείου2ο Λύκειο Λευκάδας
Σταματέλου ΒασιλικήΒ’ ΓυμνασίουΜουσικό Σχολείο Λευκάδας
Τσαραγκλής ΞενοφώνταςΒ’ ΓυμνασίουΜουσικό Σχολείο Λευκάδας

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Μπενέκη

Ο Γραμματέας

Νίκος Κονιδάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *