Αποδοχή χρηματοδότησης από το Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων

Γύρισμα ντοκυμαντέρ για τον Καποδίστρια στη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 21-6-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 1.248.600€                                                                         ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Ο Δήμος Λευκάδας ενέταξε στον προϋπολογισμό του την χρηματοδότηση της Πράξης: «Δράσεις για την διαχείριση βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων στον Δήμο Λευκάδας» που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.248.600€, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων μετά από εκχώρηση από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο αποτελείται από τα εξής πέντε υποέργα:

  1. Τις μελέτες για την δημιουργία εγκαταστάσεων πράσινων σημείων στις Δημοτικές Ενότητες Λευκάδας
  2. Τη δημιουργία εγκαταστάσεων 3 πράσινων σημείων στις Δημοτικές Ενότητες Λευκάδας, Ελλομένου και Απολλωνίων.
  3. Την προμήθεια 1000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης.
  4. Δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας.
  5. Την προμήθεια 3 κινητών μονάδων τεμαχισμού αποβλήτων κήπων και πάρκων (κλαδοτεμαχιστών).

Με τη λειτουργία του έργου αυτού, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι  31/12/2021, και παράλληλα με τη ΜΟΠΑΚ (Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης) και την προώθηση της ανακύκλωσης μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ο Δήμος Λευκάδας βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων προς ταφή και τη μετάβαση σε αειφορική κοινωνία με κλειστό σύστημα παραγωγής, κατανάλωσης επαναχρησιμοποίησης πρώτων υλών, πρωτογενών υλικών και τελικών προϊόντων.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *