Ο βουλευτής για την επιστροφή των κρατήσεων στις συντάξεις

Ο βουλευτής για την επιστροφή των κρατήσεων στις συντάξεις

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 27 Μαρτίου 2018

 

Να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παράνομες κρατήσεις

κύριων και επικουρικών συντάξεων

ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με ερώτησή του τη Βουλή

 

Την άδικη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση επιστροφής των παράνομων κρατήσεων στους συνταξιούχους καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς και 17 ακόμα βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή τους προς τον υπουργό  Εργασίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, που  δικαιούνται για το διάστημα από 1-6-2016 έως σήμερα, έως και 1.800 ευρώ για κύριες και μέχρι τα 900 ευρώ για επικουρικές συντάξεις, περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων, καταλογίζοντας  στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «ολιγωρία και αδράνεια».

Όπως εξηγείτε «τα ταμεία εξακολουθούν να παρακρατούν τις περικοπές που έγιναν με τους Ν.4093/2012 και Ν.3986/2011 στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε πλασματικά ποσά, δηλαδή, στα ποσά πριν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν βάση του νόμου “Κατρούγκαλου” (Ν.4387/2016, άρθρο 96) από τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, με κατώτερο πλαφόν τα 1.300 ευρώ μικτά (άθροισμα κύριας και επικουρικής)».

Αποτέλεσμα, όπως σημειώνεται, είναι να  επιβάλλεται «ψαλίδι» σε πλασματικά, δηλαδή στα παλιά ποσά, ενώ αν λαμβάνονταν ως βάση το νέο ποσό, μετά τις μειώσεις τόσο στην επικουρική όσο και στο άθροισμα κύριας και επικουρικής, οι μειώσεις θα ήταν σημαντικά μικρότερες ή ακόμη και μηδενικές..

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς καλεί  την αρμόδια υπουργό να απαντήσει αν «η “λανθασμένη” παρακράτηση σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων οφείλεται σε παράλειψη ή σκοπιμότητα», καθώς και να διευκρινίσει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θιγόμενων συνταξιούχων.

 

Για να δείτε την ερώτηση πατήσετε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *