Κλιμάκιο της ΕΕ με τον περιφερειάρχη επιθεώρησε τα έργα

Κλιμάκιο υπό τον περιφερειάρχη επιθεώρησε τα έργα στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ι. Ν. ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Θ.Γαλιατσάτος: «Καταφέραμε να «απαγκιστρώσουμε» έργα που ήταν έρμαια της κακής πολιτικής του παρελθόντος και σήμερα δίνουν ζωή στην κοινωνία μας»

Tο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, το «Τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής» και το ολοκληρωμένο έργο της «Διαπλάτυνσης Διαύλου», στη Λευκάδα, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 13 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, θεόδωρο Χαλικιά, τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Δρακονταειδή και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Καταφέραμε να «απαγκιστρώσουμε» έργα που ήταν έρμαια της κακής πολιτικής του παρελθόντος και σήμερα δίνουν ζωή στην κοινωνία. Προχωράμε γοργά και με γνώμονα τις ανάγκες του κάθε τόπου εντάσσουμε και διεκπεραιώνουμε νέα έργα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιονίων Νήσων 2014-2020», ώστε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να αναπτύξουμε το Ιόνιο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Στον επιτόπιο έλεγχο που έγινε, των συγκεκριμένων τριών έργων, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (Γ.Δ. REGIO), δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση του έργου της «Διαπλάτυνσης του Διαύλου», αλλά και την εξέλιξη των υπολοίπων έργων, ενώ η Διευθύντρια Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής σε Ελλάδα και Κύπρο, Έλενα Μπανάβας, δήλωσε: «Eίμαστε ευτυχείς για την ταχύτατη πλέον διεκπεραίωση των συγκεκριμένων έργων και την εξέλιξή τους, προκειμένου σύντομα και το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και το «Τουριστικό Αγκυροβόλιο της Βασιλικής» να δοθούν προς χρήση στην τοπική κοινωνία».

Οι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήρθαν στην Κέρκυρα και παράλληλα επισκέφθηκαν τα συγκεκριμένα έργα στη Λευκάδα, στο πλαίσιο της «Τεχνικής Συνάντησης» (Technical Meeting OP «Ionian Islands 2014-2020), που ολοκληρώθηκε χθες, μετά από εκτενή, ολοήμερη συζήτηση, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας (ΕΥΔ/ΠΙΝ ), που αφορούσε την πρόοδο των έργων που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ιονίων Νήσων 2014-2020».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *