Η Λαϊκή Ενότητα για το “αναπτυξιακό” συνέδριο του Τσίπρα

  Η Λαϊκή Ενότητα για το «αναπτυξιακό» συνέδριο του Τσίπρα

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΚΑΛΕΣΜΑ

 

                                         ‘’ Προκλητικό για τη νοημοσύνη του λαού το

                              ‘’ Αναπτυξιακό  Συνέδριο ‘’ της κυβέρνησης Τσίπρα’’

 

Πόσο θράσος χρειάζεται κανείς να μιλάει στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί…

σε μια Περιφέρεια όπως αυτή των Ιόνιων Νήσων, όπου:

 • είναι νωπές ακόμα οι υπογραφές για το ξεπούλημα των αναπτυξιακών κερδοφόρων υποδομών της.
 • η εγκατάλειψη και η υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει γονατίσει κάθε προσπάθεια ανασύνταξης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας,
 • οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συρρικνώθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια κατά 47%, το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά 58%, ενώ αντίθετα το κόστος διαβίωσης αυξήθηκε κατά 64% (Eurostat).
 • η ανεργία αυξάνεται διαρκώς υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.
 • έχουν καταστρατηγηθεί τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που οξύνεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων, τις συνθήκες γαλέρας χωρίς ρεπό και εξαντλητικά ωράρια που επικρατούν στις τουριστικές επιχειρήσεις.
 • διαλύεται η κοινωνική ασφάλιση και το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα, ενώ αντίθετα ενισχύεται η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και φαρμάκων.
 • συστηματοποιούνται (κατ’ εντολή Τρόικας ειδικά στην Κέρκυρα) αμείλικτες οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους.
 • όλα έχουν δοθεί βορά στο υπερκέρδος των πολυεθνικών και των ιδιωτικών συμφερόντων, η διαχείριση των απορριμμάτων, το νερό, ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε.
 • όλα υπολογίζονται με όρους “φιλέτου” για τις ορέξεις των επίδοξων επενδυτών, τα οικόπεδά τής εξόρυξης υδρογονανθράκων, τα πανέμορφα μικρά νησιά, οι υδροβιότοποι και οι αιγιαλοί, όπως πρόσφατα έγινε και με τον Ερημίτη.
 • έχει υπονομευθεί κάθε δυνατότητα δημιουργίας δημόσιας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με όρους κοινωνικού αγαθού και όχι κερδοσκοπικού εμπορεύματος, με όρους απεγκλωβισμού από τα καρτέλ των εταιρειών πετρελαιοειδών, με όρους δίκαιης φορολόγησης του πλούτου των εφοπλιστών.
 • της επιβάλλεται η αιώνια εξάρτηση από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για την προώθηση οικονομικών και κοινωνικών πεδίων που κάθε άλλο παρά ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Πόσο θράσος χρειάζεται κανείς να μιλάει στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί…       όταν:

·              ψηφίζεις και φέρνεις νέα αντιλαϊκά, ακόμα χειρότερα Μνημόνια στη χώρα που αποπλανάς το λαό με τα “παράλληλα προγράμματα”.

·              υποτάσσεσαι και αρνείσαι να δεις ότι το χρέος είναι παράνομο και επονείδιστο, κοροϊδεύεις ότι τα νέα μνημονιακά μέτρα θα ευνοήσουν τη διαχείριση του χρέους ,ενώ αυτό συνεχίζει να μεγαλώνει και η κοινωνία βουλιάζει ολοένα και βαθύτερα.

·              συνεργάζεσαι απροκάλυπτα με το κεφάλαιο εφαρμόζοντας ακραία νεοφιλελεύθερη “αναπτυξιακή” πολιτική, ξεπουλώντας λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα ενέργεια, νερό, νησιά.

·              κάνεις την Ελλάδα συνεργό στους σύγχρονους αποικιοκρατικούς και οικονομικούς πολέμους και αγοράζεις όπλα από τα λεφτά των φτωχοποιημένων Ελλήνων, όταν πουλάς όπλα στη Σαουδική Αραβία, όταν παγιώνεις την παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, όταν συντάσσεσαι ως “στρατηγικός εταίρος” με όλους ανεξαιρέτως τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

·              δε διστάζεις να ισοπεδώσεις τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα επειδή έτσι θέλει ο ΟΟΣΑ και οι ευρωπαϊκή μηχανισμοί των τραπεζών.

·              υποθηκεύεις το αναπτυξιακό και οικονομικό μέλλον της Ελλάδας για 99 χρόνια σε αντισυνταγματικά όργανα υφαρπαγής της δημόσιας γης και περιουσίας, ΤΑΙΠΕΔ, ΥπερΤαμείο, κ.λπ.

·              θυσιάζεις το περιβάλλον και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων παραγωγικών τομέων, στο βωμό της βαριάς βιομηχανίας του Τουρισμού, του All Inclusive και των Tour Operators, που έχουν επιβάλει ένα καθεστώς εκμετάλλευσης και κορεσμού στις τοπικές οικονομίες.

·              προτίθεσαι να περάσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση και να μονιμοποιήσεις όλα όσα έως τώρα στραγγάλισαν τους πολίτες αυτής της χώρας, και αυτό να το βαπτίσεις “…τέλος στα μνημόνια”.

Όσα λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης έρχεστε να παρουσιάσετε ως «δίκαιη ανάπτυξη», «επιστροφή στην κανονικότητα» της «υγιούς επιχειρηματικότητας», ως «πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή», κ.λπ., μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Εφαρμόζετε κατά γράμμα μια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Μια άκρως επιζήμια εθελόδουλη υποτακτική πολιτική.

Η «ανάπτυξή» σας, δεν είναι για εμάς, δεν είναι από εμάς. Θυμόμαστε το νεκρό εργαζόμενο της Fraport στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας…! Θυμηθείτε τα εργατικά ατυχήματα και τους εκβιασμούς των εργοδοτών…! Θυμόμαστε το μένος και την κυνικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας. Είναι μόνο για το κεφάλαιο και τα υπερκέρδη που αυτό παραδοσιακά επιδιώκει. Η «ανάπτυξή» σας, είναι αυτό ακριβώς που ενέπνεε χιλιάδες χρόνια τώρα την ανθρωπότητα στον αγώνα της απέναντι στην εκμετάλλευση.

Σε εμάς λοιπόν, δε μετράνε τα προπαγανδιστικά σας περιτυλίγματα. Αυτό το «αναπτυξιακό συνέδριο» αποτελεί θράσος για τους πολίτες των Ιόνιων νήσων και όνειδος για την αριστερά. Αποτελεί μια φτηνή προσπάθεια εξαπάτησης και χειραγώγησης της κοινωνίας. Ο λαός όμως δε γίνεται συνέταιρος ή συναυτουργός της αντικοινωνικής πολιτικής των μνημονίων και της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Η δική μας απάντηση στον κατήφορο της χώρας και στη νέα εκστρατεία εξαπάτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση είναι μία: μέτωπο όλων των ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια, φτώχεια, κοινωνική κατρακύλα και ψευτομεταρρυθμιστές «ευρωπαϊστές», που μας έχουν καταντήσει αποικία χωρίς ημερομηνία λήξης. Μέτωπο ενάντια στα μνημόνια με όλους τους θιγόμενους πολίτες των Ιονίων και της χώρας, καθώς και τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης που αντιστέκονται στην ευρωλάγνα αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.

Για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια χώρα ανεξάρτητη και ελεύθερη. Σε μια χώρα που θα είμαστε περήφανοι που είμαστε σε αυτή. Που δε σκύβει το κεφάλι αλλά μπορεί να στέκεται στις δυνάμεις της, θα στηρίζεται και θα στηρίζει τους ανθρώπους της.  Θα μπορεί να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς κοινωνικές ανισότητες, σε μια χώρα όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα.

Η Λαϊκή Ενότητα των Ιονίων καλεί τους πολίτες, να διατρανώσουν ζωντανά, ότι τα σχέδια που εξυφαίνονται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς δε θα περάσουν, παίρνοντας μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί στην Κέρκυρα.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11 στις 6:00μμ έξω από το CORFU PARK στα ΓΟΥΒΙΑ

Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας

                                                               Λαϊκή   Ενότητα   Λευκάδας

                                                               Λαϊκή Ενότητα    Κεφαλονιάς

                                                              Λαϊκή Ενότητα      Ζακύνθου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *