Προσκύνημα της Ελένης Σικελιανός στο νησάκι του Αη-Νικόλα

Προσκύνημα της Ελένης Σικελιανού στο νησάκι του Αη Νικόλα

Επίσκεψη-προσκύνημα στο νησάκι του Άη-Νικόλα έκανε την περασμένη Δευτέρα (9-10-17), μια μέρα πριν φύγει απ΄ τη Λευκάδα, η δισέγγονη του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού Ελένη, η οποία βρέθηκε στο νησί μας για τα εγκαίνια του Μουσείου “Άγγελος Σικελιανός” σαν προσκεκλημένη του Δήμου Λευκάδας.

Ως γνωστόν στο νησάκι του Αγίου Νικολάου, σ΄ ένα σπιτάκι που δεν υπάρχει πια, έζησε για κάποιο διάστημα -και εμπνεύστηκε πολλά απ΄ τα ποιήματά του- ο προπάππος της ποιητής, με την προγιαγιά της Εύα.

Την κυρία Ελένη Σικελιανός συνόδευαν σ΄ αυτή την επίσκεψή της αυτή ο αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κ. Σπύρος Αρβανίτης, η κυρία Ιωάννα Φίλιππα του Πνευματικού Κέντρου και ο σταθερός συνεργάτης τους κ. Ανδρέας Αλέσιος.

Προσκύνημα της Ελένης Σικελιανού στο νησάκι του Αη Νικόλα

Ο π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ήταν χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος ξεναγός για την περίσταση… 

Προσκύνημα της Ελένης Σικελιανού στο νησάκι του Αη Νικόλα

Προσκύνημα της Ελένης Σικελιανού στο νησάκι του Αη ΝικόλαΗ δισέγγονη του ποιητή φαίνεται πως ένοιωσε την ανάγκη να πατήσει ξυπόλυτη εκεί που κάποτε ήταν το σπιτάκι που τους φιλοξενούσε και που τόσο αγάπησαν ο προπάππος της και η προγιαγιά της. Προφανώς ήταν κάτι που ενίσχυε την ψυχική επικοινωνία μαζί τους…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *