Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

*******

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα Νησιά του Ιονίου ενωμένα και συνεργαζόμενα μεγαλουργούν.!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας έγινε σήμερα το πρωί δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Σε οικείο κλίμα συζητήθηκε η πρωτοβουλία της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας να…, «Τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας η πρωτοβουλία της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας για την επιστροφή όλων των στοιχείων πολιτισμού στον τόπο δημιουργίας τους…, με «πρώτο στόχο και βασικό, την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, λόγω της μοναδικότητας του Παρθενώνα για… όλο τον Πολιτισμό της Δύσης»…!!!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όχι μόνον απεδέχθη ασμένως την πρόταση…, συνεχάρη το ΔΣ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας για την πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην μεγαλεπήβολη πρωτοβουλία των επτά νησιών του Ιονίου…!!!

Στην συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας : Θεοφύλακτος Λογοθέτης, Σωκράτης Κακλαμάνης, Αντώνης Σολδάτος, (Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικών Συλλόγων), – Γιάννης Παργινός, Σπύρος Χειρδάρης, (Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής, (ΟΣΚΑ), – Ιωάννης Καποδίστριας), – Διονύσης Κονιτόπουλος και Στέλλα Σαρακίνη – Μετζελοπούλου, (Ένωση Ζακυνθίων – 0 Άγιος Διονύσιος), – Βάσω Σαμίου – Φλωροπούλου, (Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών), – Κατερίνα Γρηγορίου και Ελένη Βουτσελάκου, (Ένωση Απανταχού Ιθακησίων), – Γιάννης Δήμας, (Ένωση Απανταχού Παξίων – Ο Άγιος Χαράλαμπος), – Παναγής Λυκούδης, ( Σύλλογος των Απανταχού Φαρακλάδων – «Η Εύγερος» – Κεφαλονιάς).!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραδοσιακά κρασιά, ποτά και γλυκά των 7 νησιών καθώς και βιβλία από την ιστορία τους και τα υπέροχα μνημεία τους…!!!

Υποδεχόμενος τα μέλη του ΔΣ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως «δεν υπάρχει άλλο μνημείο στον κόσμο, το οποίο να εκπέμπει αυτούς τους συμβολισμούς. Και για αυτό η Ανθρωπότητα οφείλει σε αυτό το μνημείο, με τα στοιχεία που υπάρχουν βεβαίως ακόμα μέχρι σήμερα, παντού στον κόσμο, ν’ αποκτήσει την ολοκληρωμένη μορφή, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε. Και όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλη τη Δύση και ιδίως για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Εξάλλου, ο ίδιος εξήρε τη «συνεισφορά των Επτανήσων στον Ελληνικό Πολιτισμό» και σημείωσε: «Μπορεί να ασχολείσθε κυρίως με τα θέματα του Επτανησιακού Πολιτισμού, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Επτανησιακός Πολιτισμός είναι ένα απ’ τα βασικά κομμάτια του Πολιτισμού μας γενικότερα, πολλώ μάλλον διότι έχει μπολιάσει όλον τον Ελληνικό Πολιτισμό. Και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές για τον Τόπο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Επτανησιακή Συνομοσπονδία για την πρωτοβουλία που είχε, «όταν συμπληρώθηκαν τα 150 χρόνια από την Ένωση το 2014, όταν τον Ιούνιο στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, κάνατε αυτή την μοναδική παράσταση, όπου παρουσιάστηκε όλο το έργο του Διονυσίου Σολωμού, ο “Ύμνος εις την Ελευθερία”. Δεν νομίζω ότι υπάρχει προηγούμενο να παρουσιασθεί όλο αυτό το έργο του Διονυσίου Σολωμού. Γι’ αυτό σας είπα ότι αυτή η παράσταση της εποχής είναι ιστορική, σημαδιακή και να συνεχίσετε προς αυτή την κατεύθυνση».

Εξάλλου, ο κ. Παυλόπουλος προανήγγειλε τη μετάβασή του στην Κέρκυρα στα τέλη Οκτωβρίου, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμη του πρώτου κυβερνήτη της χώρας, του Ιωάννη Καποδίστρια.
«Θέλω να γνωρίζετε ότι και εγώ όπως και οι προκάτοχοί μου και είμαι βέβαιος και εκείνοι που θα έρθουν στη συνέχεια, θα στηρίξουμε την προσπάθειά σας. Θα είμαστε παρόντες στα Επτάνησα. Ποτέ δε λησμονάμε την προσφορά τους, μέσα στην Ιστορία, αλλά ιδίως σήμερα. Και πάλι σας ευχαριστώ, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους σας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολόκληρος ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την συνάντησή μας. Γιατί όλοι μας -κι εγώ προσωπικά- εκτιμούμε τη μεγάλη προσφορά της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας. Συνεισφορά η οποία αφορά όλο τον Ελληνικό Πολιτισμό. Μπορεί να ασχολείσθε κυρίως με τα θέματα του Επτανησιακού Πολιτισμού, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Επτανησιακός Πολιτισμός είναι ένα απ’ τα βασικά κομμάτια του Πολιτισμού μας γενικότερα, πολλώ μάλλον διότι έχει μπολιάσει όλον τον Ελληνικό Πολιτισμό. Και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές για τον Τόπο. Θέλω να σας συγχαρώ επίσης και για κάτι άλλο, το οποίο αποκτά πια ιστορικές διαστάσεις. Αυτή η πρωτοβουλία που είχατε όταν συμπληρώθηκαν τα 150 χρόνια από την Ένωση το 2014, όταν τον Ιούνιο στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, κάνατε αυτή την μοναδική παράσταση, όπου παρουσιάστηκε όλο το έργο του Διονυσίου Σολωμού, ο «Ύμνος εις την Ελευθερία». Δεν νομίζω ότι υπάρχει προηγούμενο να παρουσιασθεί όλο αυτό το έργο του Διονυσίου Σολωμού. Γι αυτό σας είπα ότι αυτή η παράσταση της εποχής είναι ιστορική, σημαδιακή και να συνεχίσετε προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως γνωρίζετε δίνω την έμφαση που πρέπει και την οφείλω άλλωστε στα Επτάνησα. Τέλος του μήνα θα βρίσκομαι στην Κέρκυρα για τις εκδηλώσεις που θα κάνουμε εκεί για τον Καποδίστρια. Αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι και εγώ όπως και οι προκάτοχοί μου και είμαι βέβαιος και εκείνοι που θα έρθουν στη συνέχεια, θα στηρίξουμε την προσπάθειά σας. Θα ΄μαστε παρόντες στα Επτάνησα. Ποτέ δε λησμονάμε την προσφορά τους, μέσα στην Ιστορία, αλλά ιδίως σήμερα. Και πάλι σας ευχαριστώ, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους σας.

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Θ.: Κύριε Πρόεδρε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων σας ευχαριστούμε θερμά που μας κάνατε την τιμή να μας δεχτείτε. Ο λόγος κύριε πρόεδρε για τον οποίο ζητήσαμε να σας δούμε είναι η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για να εκπέμψουμε μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ζητώντας την επιστροφή όλων των στοιχείων πολιτισμού στον τόπο που γεννήθηκαν. Στη συζήτηση που θα έχουμε θα σας αναλύσουμε την πρωτοβουλία μας αυτή και είμαστε βέβαιοι γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας ότι θα σας έχουμε δίπλα μας αρωγό σε αυτή την προσπάθεια και με χαρά θα δεχτούμε τις συμβουλές σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Σας θυμίζω ότι πρώτος μας στόχος, πρώτος και βασικός, είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, λόγω της μοναδικότητας του Παρθενώνα για όλο τον Πολιτισμό της Δύσης. Δεν υπάρχει άλλο μνημείο στον κόσμο, το οποίο να εκπέμπει αυτούς τους συμβολισμούς. Και για αυτό η Ανθρωπότητα οφείλει σε αυτό το μνημείο, με τα στοιχεία που υπάρχουν βεβαίως ακόμα μέχρι σήμερα, παντού στον κόσμο, ν’ αποκτήσει την ολοκληρωμένη μορφή, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε. Και όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλη τη Δύση και ιδίως για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. .Σε αυτή την προσπάθεια πραγματικά σας ευχαριστώ που είστε παρόντες και δε σας το κρύβω, σας θέλω πρωτοπόρους. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Θ.: Κι εμείς ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.