Έληξε η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για το Οινοποιείο του ΤΑΟΛ, ίδια η κατάσταση…

Έληξε την Παρασκευή (19-5-2017) η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος επενδυτών για το παλιό Οινοποιείο του ΤΑΟΛ στο Κάστρο, χωρίς να υπάρξει καμιά νέα πρόταση, πέραν της μιας και γνωστής (και απ΄τους προηγούμενους διαγωνισμούς) της εταιρείας “ΝΟΤΙΟΝ” που κατέθεσε νέα πρόταση, παρόμοια με την παλιά,, την οποία όμως απέρριψε το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού χαρακτηρίζοντάς την “ανεπαρκή”, πράγμα που σημαίνει πως η κατάσταση προς το παρόν παραμένει αμετάβλητη και παγωμένη!

Προσπαθώντας να μορφώσουμε γνώμη για την νέα αυτή εξέλιξη, είχαμε μια πρώτη επαφή τόσο με τον πρόεδρο του ΤΑΟΛ  κ. Θωμά Κατωπόδη όσο και με την εταιρεία ΝΟΤΙΟΝ καθώς και με κάποια μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού που βλέπουν από διαφορετική γωνία το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο πρόεδρος λοιπόν και κάποιος εκ των συμβούλων εκείνης της πλευράς υποστηρίζουν πως και η νέα πρόταση της εταιρείας είναι ανεπαρκής, καθότι δεν συνοδεύονταν απ΄ την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 15.000 ευρώ που απαιτεί η προκήρυξη. Θέσαμε υπ΄ όψη στελέχους της εταιρείας αυτό τον ισχυρισμό και ζητήσαμε την γνώμη του. Η άποψη της εταιρείας είναι ότι αυτά είναι υπεκφυγές που πιθανότατα να εξυπηρετούν τρίτους που περιμένουν στο παρασκήνιο για να επωφεληθούν και ότι δεν είναι δυνατόν να κατατεθεί εγγυητική επιστολή, απ΄την στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η συζητούμενη επένδυση είναι επιτρεπτή απ΄το ισχύον νομικό πλαίσιο. Φρονεί η εταιρεία λοιπόν, ότι πρώτα πρέπει να κληθεί απ΄το Συμβούλιο (σαν μοναδική ενδιαφερόμενη που είναι) να συζητήσουν και αμέσως μόλις διαπιστωθεί το νόμιμο και το δυνατόν της επένδυσης και επέλθει συμφωνία να καταθέσουν εγγύηση, όχι μόνο 15 χιλ. ευρώ αλλά πολύ μεγαλύτερη.

Προσωρινά δηλώνουμε αδυναμία για να συνταχθούμε με την μια ή με την άλλη άποψη, γι αυτό και θα ψάξουμε το περισσότερο. Κι επειδή κατηγορηθήκαμε από κάποιους, (εντός κι εκτός ΤΑΟΛ), πως προωθούμε και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρείας, θέλουμε να δηλώσουμε πως ουδεμία άλλη επαφή είχαμε ή έχουμε με την εταιρεία της οποίας αγνοούμε και τον ιδιοκτήτη, ή με οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο, πλην αυτών που προέκυψαν για το ρεπορτάζ και δημοσιοποιήσαμε. Όμως δηλώνουμε, δεν είναι δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους ένα ζήτημα που αφενός θα αναβαθμίσει την υποβαθμισμένη σήμερα είσοδο στο νησί μας και αφετέρου θα αποτελέσει μια πολύ υπολογίσιμη επένδυση, πολύτιμη, τόσο για την τοπική απασχόληση (στην κατασκευή της), όσο και για την τοπική οικονομία (στην λειτουργία της).

Οπότε θα παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και θα επανέλθουμε…

Ν. ΓΑΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *