Με πολύ κόσμο και όμορφες πρωτοτυπίες γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος στο Νυδρί

Οι μικροί όχι μόνο παρέλασαν και (αργότερα) χόρεψαν, αλλά κατέθεσαν και στεφάνι! Μπράβο τους…

Η ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα σε συνδυασμό με κάποιες καλές εμπνεύσεις και πρωτοτυπίες, βοήθησαν ώστε η γιορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Νυδρί να είναι ίσως η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην πρωτεύουσα της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου!

Εκκλησιασμός σημαιών και μαθητών…

Ο εορτασμός όπως συνήθως ξεκίνησε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία και ο πανηγυρικός της ημέρας. Στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της παραλίας, όπου στεφάνια κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο διοικητής του Α.Τ. Βλυχού, ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Νυδριού, εκπρόσωποι των σχολείων κάθε βαθμίδας και εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων παντός είδους της περιοχής.

Η παρουσία των μικρών έκλεψε γενικότερα την παράσταση…

Στεφάνι κατέθεσε και η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών…

Ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας στον κεντρικό δρόμο, όπου υπήρξαν δυο εύστοχες πρωτοτυπίες. Η πρώτη ήταν πως στα παρελαύνοντα σχήματα της παρέλασης αντεστράφηκε η συνήθης σειρά και μπήκαν μπροστά οι πιο κοντοί με τους ψηλότερους να ακολουθούν πίσω! Η άλλη ότι την παρέλαση έκλεισε το …ιππικό, που αποτελούνταν από μια μικρή ομάδα έφιππων νεαρών της περιοχής!

Το …ιππικό παρελαύνει!

Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου “Αλέξανδρος”, όπου ως συνήθως συμβαίνει, την παράσταση έκλεψαν οι λιλιπούτειοι μικροί χορευτές, που σημειωτέον ήταν ντυμένοι με την παραδοσιακή εθνική ενδυμασία…

Και του χρόνου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *