Ο Δήμος Λευκάδας για την τουριστική προβολή του τόπου μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

    Ο Δήμος Λευκάδας θεωρεί  θετικές τις πρωτοβουλίες και προτάσεις για την τουριστική προβολή του τόπου μας, που προέρχονται από φορείς, συλλόγους, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Άλλωστε αυτή η Δημοτική Αρχή είναι, που λειτουργεί την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λευκάδας με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων, θεωρώντας την συνεργασία και την συναίνεση ακρογωνιαίο λίθο για το καλύτερο αποτέλεσμα.

   Την θέση αυτή έχει εκφράσει επανειλημμένα ο ίδιος ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, όσο και εκπρόσωποι του Δήμου.

    Η ίδια άποψη κατατέθηκε και στην παρουσίαση  πρότασης του Επιμελητηρίου για το  brand name, το τουριστικό λογότυπο, δηλαδή, του τόπου μας.

   Ωστόσο, η κάθε πρόταση που εντάσσεται στην τουριστική προβολή του Δήμου, οφείλει δια της νομοθεσίας να ακολουθεί την διαδικασία: Τουριστική Επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο, Υπουργείο Τουρισμού για τελική έγκριση.

Και αυτή ακριβώς τη θέση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου.

Και την διαδικασία αυτή την γνωρίζουν, όσοι ασχολούνται με προγράμματα τουριστικής προβολής. 

    Διαφορετικά, ο Δήμος δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί σύμβολα και να υλοποιεί ενέργειες χωρίς την σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου.

   Επομένως, το δημοσίευμα,  που αναφέρει, ότι κάτι μεσολάβησε, και  άλλαξε στάση ο Δήμαρχος στο θέμα του brand name δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

 

   Η πρόταση του επιμελητηρίου για το brand name, παρουσιάστηκε, μεν, σε κοινό, φορείς και τύπο, ωστόσο δεν δημοσιοποιήθηκε μετά από παραίνεση των διοργανωτών της εκδήλωσης, έως ότου το ίδιο το Επιμελητήριο το δώσει στην δημοσιότητα.  Γεγονός που σεβάστηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι και ο Τύπος.

 

Όταν αυτό συμβεί και όταν το brand name υποβληθεί και στο Δήμο επισήμως θα ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω.

 

   Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Λευκάδας και ασχολείται με σοβαρότητα  και επισταμένως με τον τουρισμό.

Άμεσα, για παράδειγμα, όπως ανακοίνωσε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος,  θα προχωρήσει  στην δημιουργία τουριστικής πύλης ( site τουρισμού).

 

 

 

 

                                                                                   Λευκάδα, 21/03/2017

 

 

 

Σας αποστέλλεται συνημμένα ενημερωτικα Επισκόπηση Τύπου για σύντομη αρθογραφία σε περιοδικό (in-flight magazine) “CONNECTIONS”, της αεροπορικής εταιρείας Σαγκάης CHINA EASTERN  στο τεύχος Νοεμβρίου 2016  για την συμμετοχή Δήμου Λευκάδας σε τουριστικό συνέδριο Τζοουσαν, βασισμένη σε ανακοινώσεις σας και ενημέρωση ΓΤΕ Πεκίνου. Το περιοδικό,  διαβάζεται ανά μήνα και καθ’ όλο το έτος από 100 εκατομμύρια επιβάτες, και ειδικά τον μήνα Νοεμβριο από 10 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται με αεροσκάφη της China Eastern σε μηναία βάση στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς

 

 

    

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.