Συγκέντρωση της Καρυάς: Ζητείται επειγόντως Ηρακλής για τα βόδια του …Γηρυόνη

%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%85%ce%ac-1

Είναι γνωστός ο μύθος του Ηρακλή, σύμφωνα με τον οποίο ο δέκατος άθλος με τον οποίον επιφόρτισε ο πανούργος Ευρυσθέας τον ήρωα, ήταν να πάει στην άκρη του κόσμου και να του φέρει τα φημισμένα βόδια του Γηρυόνη. Έτσι αυτός ξενιτεύτηκε στην άκρη του ωκεανού στα πέρατα της οικουμένης, στο μακρυνό νησί Ερύθεια και αφού στο δρόμο του συνάντησε -και κατατρόπωσε- μύριους φοβερούς και τρομερούς κινδύνους και πάλαιψε με τα κύματα, σκότωσε τον …τρισυπόστατο (καθότι είχε τρία ενωμένα ανθρώπινα κορμιά και κεφάλια) Γηρυόνη κι έφερε τα βόδια του στον μοχθηρό βασιλιά της Τίρυνθας!

Ένας νέος Ηρακλής λοιπόν φαίνεται πως χρειάζεται για να τιθασσεύσει και τα ανεπιτήρητα βόδια της ορεινής Λευκάδας, που ενώ επί κάποια χρόνια τώρα λυμαίνονται κήπους, αυλές, αμπέλια και πάσης φύσεως χωράφια της ορεινής Λευκάδας, κάνοντας τους κατοίκους να χάσουν τον ύπνο και το βιός τους, καμιά αρχή και εξουσία απ΄τις αρμόδιες δεν κατάφερε να τα ελέγξει ή έστω να τα περιορίσει.

%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%85%ce%b1-2

Έτσι οι αγανακτισμένοι κάτοικοι των ορεινών χωριών συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Καρυά, αποφασισμένοι αυτή τη φορά ν΄απαλλαγούν οριστικά απ΄τα βόδια του σύγχρονου Γηρυόνη. Στην συνάντηση αυτή που έγινε στο παλιό δημαρχείο, υπήρξαν εκπρόσωποι από όλα τα χωριά που από καιρού εις καιρόν υφίστανται τις επισκέψεις και τις ζημιές των ανεπιτήρητων βοοειδών και όχι μόνο, αφού εντοπίσαμε ακόμα και εκπρόσωπο του μακρυνού …Δράγανου, μόλο που πιστεύουμε πως τα εν λόγω τετράποδα, δεν έχουν φθάσει ακόμα μέχρις εκεί !

Εν πάσει περιπτώσει, συστήθηκε το σύνηθες προεδρείο κι η μάζωξη αποφάσισε να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε δι αυτών να προσληφθεί δικηγόρος ο οποίος θα τους εκπροσωπήσει σε κάθε αρχή και εξουσία, ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προβαίνοντας σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θα αναγκάσει τις αρχές να πάρουν επιτέλους τα προσήκοντα μέτρα. Παράλληλα συντάσεται ψήφισμα και συλλέγονται υπογραφές έντονης διαμαρτυρίας, γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%85%ce%ac-3

Εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία της δημοτικής Αρχής απ΄την συγκέντρωση, αφού ο παρευρισκόμενος αντιδήμαρχος Γιώργος Φίλιππας κατά δήλωσή του συμμετείχε σαν πληγείς και ο ίδιος απ΄τα περιφερόμενα βόδια, αλλά και σαν θύμα ατυχήματος εξ αιτίας τους! Ο αντιδήμαρχος Νικητάκης, ο οποίος σαν αρθρογράφος προ εξαετίας (στην αντιπολίτευση όμως) έγραφε πύρινα άρθρα για το πρόβλημα, τώρα που είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος μένει σιωπηλός κι εξαφανισμένος! Όπως εξαφανισμένος από ένα τόσο κρίσιμο πρόβλημα του χωριού και της περιοχής του ήταν κι ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος Καρυάς κ. Στάθης Βλάχος (που μάλιστα γιορτάζει σήμερα και να είναι πολύχρονος), ο οποίος παραμένοντας σταθερά εξαφανισμένος, μετά την θερμή αντίδραση των συγχωριανών του στην παρουσία του κατά την λαϊκή συνεδρίαση στην Καρυά το καλοκαίρι για το θέμα του ΧΥΤΥ στον Αμμόκαμπο, μάλλον δικαιώνει αυτούς που τον χαρακτηρίζουν σαν ανεπιθύμητο πρόσωπο πλέον για τους χωριανούς του…  Προσωπικά πάντως, εκείνο που με βεβαιότητα μπορώ να καταθέσω, είναι πως δεν τον ξαναείδα σε καμιά απ΄τις εκδηλώσεις του χωριού του που παρακολούθησα, ούτε στα 60χρονα του Απόλλωνα, ούτε στο πανηγύρι του Αγίου Σπυρίδωνα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *