Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά-αποχώρησε το ελικόπτερο-βιβλική η καταστροφή

1

Χρειάστηκαν αρκετές δεκάδες ρίψεις νερού απ΄το πυροσβεστικό ελικόπτερο για να τεθεί τελικά πριν από λίγο υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά της οδού “Λοχαγού Νικ. Ροντογιάννη”, στο κέντρο της Λευκάδας. Τελικά το ελικόπτερο έφυγε και έμεινα ολόκληρη η δύναμη της τοπικής Πυροσβεστικής να κατασβύνει τις εστίες που συνεχίζουν να καίνε μέσα στα αποκαΐδια των κατεστραμένων σπιτιών.

Εν τω μεταξύ, αρκεί μια πρώτη ματιά για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής, αφού τουλάχιστον οκτώ σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς,  μεταξύ των οποίων κι ιστορικός κινηματογράφος “Απόλλων”, ενώ κι η Δημόσια Βιβλιοθήκη είδε το Χάρο με τα μάτια της, όμως τελικά, ευτυχώς, γλίτωσε…

2

Αγανακτισμένοι πολλοί απ΄αυτούς που κάηκε το σπίτι τους, πνέουν τα μένεα κατά της δημοτικής Αρχής, την οποία κατηγορούν πως παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, δεν έκανε τίποτε για να διώξει τα σταθευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα απ΄τα στενά της πόλης, με αποτέλεσμα να έχουν κι αυτά σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή, αφού ήταν αδύνατο για τα οχήματα της πυροσβεστικής να πλησιάσουν από όλες τις κατευθύνσεις, όπως θα μπορούσαν.

Όλοι είχαμε εντοπίσει αυτό τον κίνδυνο για την περίπτωση πυρκαγιάς, το λέγαμε αλλά και το γράφαμε, όμως αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ως συνήθως κώφευαν…

Σχολιάστε

  1. Παναγιώτης

    Οι αρχαίοι έλεγαν να δώσεις εξουσία σε κάποιον για να δεις αν αξίζει. Διστυχώς και στην περίπτωση της φωτιάς φάνεικαι η γύμνια των Διοικούντων. Από παρελάσεις από πανηγύρια από εκδηλώσεις καλά τα πάμε. Από αποφάσεις που απαιτούν σθένος πυγμή και αποφασηστικότητα ….ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.
    Αν δεν μπορούν ας παραιτηθούν πριν είναι πολύ αργά. Εδώ δεν κατάφεραν τόσα χρόνια να λύσουν το πρόβλημα της ύδρευσης και τόσα άλλα σημαντικά για τούτον εδώ τον τόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *