Πανηγυρική επιβεβαίωση του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ: Υπεγράφη η σύμβαση για τον δρόμο του Γιαλού!

δρομος

Αυθημερόν επιβεβαιωθήκαμε για τις εξελίξεις που γράφαμε νωρίς χθές το πρωί, πως εξ αιτίας της κινητοποίησης των κατοίκων -κι όσων επακολούθησαν- επίκειται ακόμη κι εντός της ημέρας η ανάθεση του έργου σε τοπική εταιρεία απ΄ το υπουργείο.

Θυμίζουμε πως σε ανάρτησή μας με τίτλο “Οι κάτοικοι άνοιξαν ξανά τον δρόμο προς Γιαλό” γράφαμε χθες σχετικά με τις νέες εξελίξεις:

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ, έντονη κινητικότητα παρατηρείται μεταξύ υπουργείου και δήμου Λευκάδας, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι σε βάρος τους εντυπώσεις, μετά τον πρόσφατο -τουλάχιστον ατυχέστατο- χειρισμό των πραγμάτων, αλλά και την ανεκδιήγητη εκείνη ανακοίνωση του δήμου με τις απειλές για Αστυνομικές και Εισαγγελικές παρεμβάσεις. Έτσι δεν αποκλείεται μέχρι το βράδι να υπογραφούν οι συμβάσεις έργου από πλευράς υπουργείου με ντόπια τεχνική εταιρεία, προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες και να πάρει τέλος αυτός ο τραγέλαφος”.

Και να που ήρθε η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για να μας επιβεβαιώσει πανηγυρικά  ότι, ολοκληρώθηκε άρον-άρον ο διαγωνισμός για την διάνοιξη του δρόμου προς Γιαλό που καρκινοβατούσε κατά το τελευταίο διάστημα και το έργο ανετέθη στην ντόπια τεχνική εταιρεία “Ιόνιος Τεχνική”…

Σας παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας:

*****

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

www.lefkada.gov.gr                                                  

τηλ. 2645360500                                                        

Λευκάδα, 21 Ιουλίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο

της διάνοιξης του δρόμου προς το Γιαλό

 

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι μετά και την συμπληρωματική έκπτωση που κατέθεσε ο προσωρινός μειοδότης, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε χθες, Τετάρτη 20 Ιουλίου, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και την ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις Α’ Φάσης για την αποκατάσταση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας της υφιστάμενης χάραξης της οδού προσπέλασης της ακτής στην περιοχή Γιαλού της Νήσου Λευκάδας», προϋπολογισμού 3.060.000 ευρώ.

 

Τα προς κατασκευή έργα είναι:

 

(α) Αποκατάσταση οδού πρόσβασης παραλίας Γιαλού μήκους 2,66km περίπου, η οποία διαμορφώνεται επί της υφιστάμενης χάραξης.

 

(β) Ειδικά τεχνικά έργα, ήτοι τοίχοι αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοίχοι από συρματοκιβώτια & φράκτη προστασίας από λιθοπτώσεις, φράκτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων και επενδύσεις προστασίας πρανών (όπου απαιτηθούν), οπλισμένα επιχώματα κλπ.

 

(γ) Λοιπά σύνοδα έργα, δηλαδή διαμήκη και εγκάρσια έργα αποχέτευσης ομβρίων – αποστράγγισης (σωληνωτοί οχετοί, επενδεδυμένες αβαθείς τάφροι, κλπ), έργα  σήμανσης- ασφάλισης κλπ.

 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τον αναγκαίο εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό και να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα υλικά, ώστε σε ελάχιστο χρόνο να γίνουν η εγκατάσταση των εργοταξίων, η απομάκρυνση επισφαλών βράχων και των καταπτώσεων, η παραλαβή του φυσικού εδάφους, η εκπόνηση των μελετών εφαρμογής, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η έναρξη των εργασιών.

 

Επιπρόσθετα επιβάλλεται να εκτελούν εργασίες ταυτόχρονα σε τουλάχιστον 3 ή 4 μέτωπα- τμήματα με επαρκή συνεργεία σε δύο τουλάχιστον βάρδιες και να ολοκληρώνουν την αποκατάσταση των βλαβών, στα τμήματα που παρεμβαίνουν, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *