Β΄κατηγορίας οι σεισμοπαθείς τελειόφοιτοι Λυκείου της Λευκάδας, δεν θα πριμοδοτηθούν!

Φιλης 2

Φίλης: Ούτε μπόνους, ούτε κατ΄εξαίρεση μεταγραφές για τους Λευκαδίτες…

Δυό μέτρα και δυο σταθμά θα εφαρμοστούν φέτος στην αντιμετώπιση των τελειοφοίτων Λυκείου των γειτονικών σεισμόπληκτων περιοχών της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς κατά την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, για την είσοδό τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει απ΄ την απάντηση του υπουργού Παδείας κ. Φίλη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά.

Απ΄την απάντηση του υπουργού, πρός τον βουλευτή Λευκάδας λοιπόν, προκύπτει πως το υπουργείο δεν προτίθεται να συναινέσει στο  αίτημα  να  πριμοδοτηθούν κι οι Λευκαδίτες σεισμόπληκτοι τελειόφοιτοι Λυκείου, σύμφωνα με το αντίστοιχο προηγούμενο των μαθητών της Κεφαλλονιάς!

Ο κ. Φίλης (ο οποίος θυμίζουμε, πρόσφατα σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για την άποψή του πως δεν υπήρξε απ΄τους Τούρκους γενοκτονία των Ποντίων),  διακαιολογεί την απόφασή του στο ότι “δεν έχουν περιέλθει στο υπουργείο διαμαρτυρίες περί μη ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας στη Λευκάδα”.  Και η εκτίμηση του υπουργείου είναι (μάλλον μετά κι από δάκτυλο του δήμου καθώς φαίνεται), ότι “η σεισμική και μετασεισμική δραστηριότητα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στη σχολική κοινότητα, αλλά τα μαθήματα γρήγορα, εντός δυο εβδομάδων, διεξάγονταν και πάλι κανονικά και η ομαλότητα έχει αποκατασταθεί στην σχολική ζωή…”.

Με άλλα λόγια η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας της (αριστερής) σημερινής κυβέρνησης, αντίθετα με την προηγούμενη (δεξιά) κυβέρνηση που πήρε τα ευεργετικά μέτρα για τους Κεφαλλονίτες, περιορίζεται στις “λίγες”  κατά την άποψή της απώλειες μαθημάτων και κατά τα άλλα θεωρεί πως η μελέτη προετοιμασίας των Λευκαδίων μαθητών για τις πανελλαδικές, συνεχίστηκε κανονικά κι απρόσκοπτα καθ΄όλη τη διάρκεια των μετασεισμών!

Εμείς να πούμε μόνο πως για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Λευκάδας θα διαγωνιστούν χωρίς κανένα μπόνους για τον πρόσφατο θανατηφόρο σεισμό που τους έπληξε, ενώ οι μαθητές της Κεφαλονιάς θα τύχουν πριμοδότησης για τον (μικρότερο)  σεισμό που συνέβη εκεί πριν από δυό χρόνια!!!

Πέρα απ΄ αυτά όμως, τι να πει κανείς για την ισότητα και την ισοπολιτεία με την οποία αντιμετωπίζει η αριστερή κυβέρνησή μας τους πολίτες;

2 σχόλια

  1. Ας χαρουν οσοι λασπολογουν, κριτικαρουν και βριζουν ολο αυτο τον καιρο, λες και θα πληρωναν κατι απο την τσεπη τους για να σπουδασουν τα παιδια του κοσμου. Τι να πω! Λευκας το μεγαλειο σου…….

  2. ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

    τι θα κανει ο κ βουλευτης; αφου και αυτος δεν ηξερε αν θελει την ποσοστωση. τι θα κανει;θα πει κατι που υπαρχουν 2μετρα και 2 σταθμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *