Τον “Απόστολο” και το “Πιστεύω” είπε ο βουλευτής στη Μητρόπολη

Θανάσης (Αναγνώστης)

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους πιστούς που λειτουργήθηκαν σήμερα (ανήμερα των Χριστουγέννων) στον Ι. Ναό της Ευαγγελίστριας (Μητρόπολη), όταν άκουσαν τον βουλευτή κ. Θανάση Καββαδά να διαβάζει την αποστολική περικοπή της ημέρας (τον “Απόστολο”) και λίγο αργότερα να απαγγέλλει το Σύμβολο της Πίστεως (ή το “Πισυεύω”, όπως συνήθως το λέει ο κόσμος)! Σημειώνουμε πως στον Ιερό αυτόν Ναό σήμερα ιερουργούσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος.

Οι ψαλτικές επιδόσεις του βουλευτή προσωπικά δεν μας εξέπληξαν αφού γνωρίζαμε ότι ο βουλευτής συνήθιζε να ψέλνει στο Κατωχώρι που είναι το χωριό του. Στα θυρανοίξια μάλιστα, στις 24 Νοέμβρη 2013, του εκεί ανακατασκευασμένου (από πυρκαγιά) Ι. Ναού της Αγίας Αικατερίνης, εκτός που ο κ. Καββαδάς έψαλλε όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, χειροθετήθηκε κι από τον Σεβασμιότατο σε επίσημο Αναγνώστη, όπως δείχνει και η πάνω φωτογραφία (με το ράσο!)

Θ. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Με λύπη μας πάντως παρατηρήσαμε πως ο βουλευτής ήταν ο μόνος εκ των επισήμων που εκκλησιάστηκε σήμερα στην Μητρόπολη.   Προφανώς το μεγάλο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έπαιξε το ρόλο του σ΄ αυτό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *