Γιόρτασε με λαμπρότητα η προστάτιδα του νησιού Φανερωμένη

αρχική

Με κάθε λαμπρότητα και με βαθιά κατάνυξη από μεγάλο αριθμό προσκυνητών, απ΄όλη την Ελλάδα, γιόρτασε και φέτος η ομώνυμη Ιερά Μονή της Φανερωμένης. Σήμερα λοιπόν κορυφώθηκαν οι λατρευτικές τελετές του τελευταίου τετραημέρου στον Ιερό Ναό της Μονής, αρχικά με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στην συνέχεια με την λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Πεφανερωμένης προστάτιδας του νησιού και των απανταχού Λευκαδίων.

1

Μια νέα εικόνα της Παναγίας τεραστίων διαστάσεων κοσμεί πλέον τον Ιερό Ναό της Μονής! Είναι έργο του μοναχού της αδελφότητας Αρτεμίου!

2

Οι συλλειτουργούντες Αρχιερείς. Από αριστερά πρός τα δεξιά: Ο Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας (ο οποίος μάλιστα έκανε ένα τόσο εμπνευσμένο κήρυγμα, που στο τέλος χειροκροτήθηκε αυθόρμητα από το εκκλησίασμα!), ο Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και ο Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος.

Στο …δεξιό άκρο της φωτογραφίας φαίνεται και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ (όπως είναι το όνομά του ολόκληρο), ο οποίος διάβασε το “Πάτερ ημών”, κάνοντας μάλιστα ένα (μάλλον εξεπίτηδες) λάθος!

Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ:

Α΄. Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο:

Β’. Η Λιτανεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *