Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο της Νηράς

ΑΡΧΙΚΗ

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Σάββατο (9 Μαΐου 2015) σήμερα και νωρίτερα το απόγευμα τελέστηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου της Νηράς με κάθε μεγαλοπρέπεια αλλά και με περίσσευμα κατάνυξης, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, αφού αύριο το Μοναστήρι γορτάζει την διέλευση του σκηνώματος του Αγίου.

A1

Παρά την απόσταση, πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε…

Παρά την μεγάλη απόσταση απ΄τα χωριά και κυρίως απ΄την πόλη της Λευκάδας που βρίσκεται η Ιερά Μονή, πολύς ήταν ο κόσμος που συνέρρευσε με κάθε μέσον κοντά το Ακρωτήρι του Λευκάτα που βρίσκεται το Μοναστήρι. Κάτι που δείχνει πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και υποστηρίζει ενεργά την τεράστια προσπάθεια που κάνει η Ηγουμένη Αντωνία κι η γυναικεία αδελφότητα της Μονής να ζωντανέψουν το ιστορικό Μοναστήρι μέσα απ΄ τα ερείπιά του.

A2

Ο π. Γεώργιος ήταν ο προεξάρχων των ιερωμένων…

A3

“Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν…”

A4

Σε όποιο αναλόγιο συμμετέχει ο π. Βασίλειος Κακλαμάνης, αποκλείεται να μην είναι το καλύτερο…

Μια ομάδα ιερωμένων προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Γεωργίου Δέλα τέλεσε τον Εσπερινό μετ΄ Αρτοκλασίας συνεπικουρούμενη από ένα εκλεκτό και πολύ ποιοτικό αναλόγιο, που έγινε η αιτία ο Ναός της Μονής να παραμείνει ασφυκτικά γεμάτος καθ΄όλη την διάρκεια του Εσπερινού.

Παρών στο αναλόγιο με πολύ διακριτική την παρουσία και ο συνταξιούχος ιερέας -πλην τακτικός λειτουργός  της Μονής- π. Ερωτόκριτος Ρομποτής απ΄ το Αθάνι.

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε, μεταξύ των πολλών οχημάτων που βρίσκονταν στον χώρο-πάρκιγκ έξω απ΄την Μονή, η παρουσία ενός …λεωφορείου μεγάλου μεγέθους. Αρχικά νομίσαμε πως οφείλονταν σε θαύμα του Αγίου το γεγονός πως κατάφερε να περάσει (κυρίως απ΄τα στενέματα του Αθανίου) τέτοιου μεγέθους όχημα! Αργότερα όμως μάθαμε πως το συγκεκριμένο θαύμα δεν ήταν του Αγίου αλλά του σπεσιαλίστα οδηγού του! Μπράβο του!

Αύριο (Κυριακή) το πρωί στην Ι. Μονή θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ενώ το απόγευμα θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *