Απέκτησε κι η Καρυά τον Σύλλογο των Επαγγελματιών της

ΑΡΧΙΚΗ

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Νίκος Γαζής

Ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες -που είχαν ήδη ξεκινήσει απ΄ το Φθινόπωρο του 2014- κι έτσι απέκτησε κι η Καρυά τον δικό της Σύλλογο Επαγγελματιών, του οποίου η πλήρης ονομασία είναι «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΡΥΑΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ».
Σκοπός του, σύμφωνα με το Άρθρο 2 του Καταστατικού του, είναι η συστηματική δραστηριότητα των μελών του σε ζητήματα σχετικά με την οικονομική, τουριστική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, οικιστική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος της Καρυάς Λευκάδας, καθώς και των χωριών Εγκλουβής και Πηγαδησάνων Λευκάδας.
Το Καταστατικό του Συλλόγου υπογράφεται από τα πρώτα 38 ιδρυτικά του μέλη, ενώ δικαίωμα εγγραφής σ΄ αυτόν έχουν όσοι ασκούν νόμιμη εμπορική δραστηριότητα στα τρία αυτά χωριά.
Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 έγινε στο πρώην Δημαρχείο Καρυάς η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση με θέμα της την διενέργεια αρχαιρεσιών, ενώ την Τρίτη (5-5-15) οι εκλεγέντες συνήλθαν σε σώμα σαν Διοικητικό Συμβούλιο η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:

Σπύρος Χ. Κατωπόδης -πρόεδρος
Σοφία Σταύρακα -γραμματέας
Άρης Κοψιδάς -ταμίας
Λευτέρης Κατωπόδης -μέλος
Γεώργιος-Ζώης Κατωπόδης -μέλος

Α΄αναπληρωματικό μέλος: Μπαλταδάκη Δήμητρα
Β΄αναπληρωματικό μέλος: Γιάννης Κατωπόδης
Γ΄αναπληρωματικό μέλος: Εύη Σταύρακα

Εξελεκτική Επιτροπή:
Ξενοφων Κοψιδάς
Νίκος Σκουτέρης
Αναπλ.: Αναστάσιος Μάλφας

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πολύτιμη βοήθεια στον νέο-ιδρυθέντα Σύλλογο της Καρυάς παρείχε ο αντίστοιχος Σύλλογος Επαγγελματιών Νικιάνας, ο οποίος σαν ο πρώτος -και ιδιαίτερα επιτυχημένος- του είδους στον τόπο μας, διαθέτει τόσο την εμπειρία όσο και την τεχνογνωσία στις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής μάλιστα, εκκλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου της Νικιάνας κ. Αντώνης Μανωλίτσης κι ο αντιπρόεδρός του κ. Νίκος Καββαδάς, οι οποίοι κατέθεσαν την δική τους εμπειρία και απάντησαν στις απορίες και στα ερωτήματα που τους τέθηκαν.
Θα θέλαμε να ευχηθούμε στον νέο Σύλλογο της Καρυάς τα καλύτερα και κυρίως να βρουν μιμητές και στα υπόλοιπα χωριά του νησιού μας, ώστε εκτός των όσων αναφέρονται στον τίτλο τους, να καλύπτουν με την εθελοντική κοινωφελή δράση τους και την ανεπάρκεια των θεσμοθετημένων φορέων της αυτοδιοίκησης, που όλο και περισσότερο φαίνεται πως αδυνατούν να προσφέρουν αποδεκτά τις υπηρεσίες που οφείλουν στις τοπικές κοινωνίες.
1

Ο πρόεδρος του Συλλόγου της Νικιάνας κ. Αντώνης Μανωλίτσης, ανάμεσα στον Σπύρο Κατωπόδη (νέο πρόεδρο του Συλλόγου Καρυάς) και στον Νίκο Καββαδά (αντιπρόεδρο του Συλλόγου της Νικιάνας) ενώ καταθέτει τις δικές του σχετικές απόψεις και εμπειρίες…

2

Αισοδοξία και καλή διάθεση…

3

…στα ιδρυτικά μέλη του νέου Συλλόγου…

4

που παρακολουθούν με έκδηλο ενδιαφέρον!

5

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε κι ακολουθεί η ευχαριστήρια χειραψία μεταξύ των προέδρων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *