Κι η Λευκάδα πλημμύρισε στίχους…

αρχικη

Νησί των ποιητών η Λευκάδα, δεν θα μπορούσε να λείψει απ΄την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάστηκε το Σάββατο στις 21 του Μάρτη 2015. Και έκανε την παρουσία της αισθητή μ΄ έναν ευρηματικό ομολογουμένως τρόπο, που ήταν έμπνευση του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας και της ARTηρίας, που είχαν και την γενικότερη οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης.

Όπως ακριβώς είχε προαναγγελθεί λοιπόν, έγινε το υπέροχο ταξίδι στην ποίηση, με απαγγελίες ποιημάτων από πέντε πολύ ξεχωριστούς ποιητές, σε πέντε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία της πόλης, από μια ομάδα ανθρώπουν που με τις εκφραστικές απαγγελίες τους ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την αισθητική της υπέροχης αυτής διαδικασίας.

Το ταξίδι ξεκίνησε (από που αλλού;) απ΄ την παρακαταθήκη της ανθρώπινης διανόησης, που είναι η Δημόσια Βιβλιοθήκη, με την απαγγελία ποιημάτων του Νίκου Καρούζου, μετά το τέλος της οποίας έγινε διανομή στους παρευρισκόμενους δυο ποιημάτων του μεγάλου συμπατριώτη μας ποιητή  Άγγελου Σικελιανού.

Η συνέχεια του ταξιδιού ήταν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας όπου απαγγέλθηκαν ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη και τρίτος σταθμός ήταν στο γραφικό εκκλησάκι του Άη-Γιάννη με απαγγελίες ποιημάτων του Τάσου Λειβαδίτη.

Επόμενος σταθμός ήταν ο ιστορικός Ναός του Παντοκράτορα στην κεντρική αγορά της πόλης, με ποιήματα (ενός εκ των κτητόρων του Ναού) Νάνου Βαλαωρίτη, ενώ πέμπτος και τελευταίος σταθμός που σηματοδοτούσε και την ολοκλήρωση του ταξιδιού ήταν η ARTηρία, με απαγγελία ποίησης του Γιάννη Βαρβέρη.

Τελικά ήταν μια πρωτότυπη και άρτια πνευματική εκδήλωση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *