Ανασκουμπώθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις Ευρωεκλογές

Ανασκουμπώθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τις Ευρωεκλογές

Ξεκίνησε η προεκλογική προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τοπικά για τις Ευρωεκλογές

Ανασκουμπώθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τις Ευρωεκλογές

Με μια καλή -τηρουμένων των συνθηκών- προσέλευση μελών στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ξεκίνησε την Κυριακή (1404-24) το απόγευμα το τοπικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την προετοιμασία του για τις προσεχείς Ευρωεκλογές.  Κεντρικός σκοπός της ανοιχτής αυτής συνέλευσης μελών και φίλων, όπως τον μετέφερε από τον Γραμματέα του Κινήματος συντρ. Σπυρόπουλο  το στέλεχος  και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής συντρ.  Δημοσθένης Καπώνης που προέδρευε, ήταν να δημιουργηθούν δυο Δημοτικές Επιτροπές Εκλογικού αγώνα για τον Νομό Λευκάδας εν όψει των Ευρωεκλογών. Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία μιας κοινής Επιτροπής Εκλογικού αγώνα αφού εκτιμήθηκε πως έτσι θα λειτουργήσει καλύτερα λόγω της διαφοράς πληθυσμού μεταξύ των Δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου.

Ανασκουμπώθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τις Ευρωεκλογές

Πριν όμως προχωρήσει η συζήτηση, αναφέρθηκε το γνωστό πρόβλημα(*) που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ κάποιοι  ζήτησαν να εκλεγεί αυτή άμεσα, αφού η Λευκάδα μάλλον είναι ο μοναδικός νομός της χώρας που δεν έχει.  Ο απεσταλμένος απάντησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν άκαιρο και ζημιογόνο τούτη τη στιγμή, καθώς  θα υπέθαλπτε την εσωστρέφεια και υποσχέθηκε πως αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Του θύμισαν πως τα ίδια  είχαν υποσχεθεί (οι κεντρικοί) για μετά τις εθνικές εκλογές, τα ίδια στην συνέχεια για μετά τις δημοτικές εκλογές και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτε… Τελικά μετά την ελαφρά αυτή γκρίνια,  συμφωνήθηκε οι εσωκομματικές εκλογές για Νομαρχιακή Επιτροπή να γίνουν μετά την τουριστική σεζόν, δηλαδή μετά τον προσεχή  Σεπτέμβρη…

Ανασκουμπώθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τις Ευρωεκλογές

Ανασκουμπώθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τις Ευρωεκλογές

 

Παρά ταύτα υπήρξε αυξημένη διάθεση για  στελέχωση της Επιτροπής Εκλογικού αγώνα από τους παρευρισκόμενους κι έτσι δημιουργήθηκε επί τόπου μια  λίστα από 17 προσφερόμενα μέλη, η οποία μάλιστα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την επόμενη συνεδρίασή της που θα γίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20:00 στα γραφεία του Κινήματος στη  Λευκάδα.

(*) Το “γνωστό πρόβλημα” που προαναφέρθηκε και που αποτέλεσμά του ήταν  να πάει σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το Κίνημα χωρίς τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή, είναι η απόφαση της ηγεσίας του να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα -που προφανώς δεν της ήταν αρεστό- των τελευταίων εσωκομματικών εκλογών για Ν. Ε., και παρακάμπτοντας το Καταστατικό που καθορίζει τις διαδικασίες, να διορίσει(!) άλλη Νομαρχιακή Επιτροπή.  Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τους περισσότερους εκλεγμένους  της Ν.Ε. και δημιούργησε διάσπαση και διαρκή εσωστρέφεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *