Την Κυριακή οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την Κυριακή οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λευκάδας, η παρουσίαση των προτεινόμενων Υποψηφίων Ευρωβουλευτών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Η εκδήλωση άνοιξε στις 10:30 π.μ. με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι προτεινόμενοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα γραφεία του κόμματος. Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χρήστος Γληγόρης, στην έναρξη της εκδήλωσης τόνισε πως  το κόμμα μας προχωράει σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη και δημοκρατική για την ανάδειξη των υποψηφίων από την βάση, τα μέλη και τους φίλους, που θα προσέλθουν στις κάλπες και θα αποφασίσουν και επίσης προσδοκεί ότι θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

Η Έλενα Γραμμένου, υποψήφια, τόνισε ότι αυτή η πρωτόγνωρη, δημοκρατική  διαδικασία επιλογής υποψηφίων ήταν το κίνητρο να θέσει τον εαυτό της στην κρίση των μελών και φίλων του κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη της να προσφέρει  για μια αριστερά σύγχρονη, μια αριστερά του πολιτισμού. Επισήμανε, ότι έχουμε, ένα πλούσιο πολιτισμό στην Ευρώπη που πρέπει να τιμήσουμε και να έχουμε μια Ευρώπη αυτόνομη, με δικές της αποφάσεις και όχι να είναι δορυφόρος άλλων δυνάμεων και άλλων συμφερόντων.

Δεύτερος κατά σειρά παρουσιάστηκε ο Αθανάσιος Τεμπονέρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Ελλάδα και γενικότερα η Αριστερά στην Ευρώπη, παλεύοντας ενάντια στις δεξιές και ακροδεξιές πολιτικές που έχουν κατακλύσει τόσο την Ευρώπη, όσο και την Ελλάδα.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, περιοδεία στην αγορά,  μιλώντας με καταστηματάρχες και πολίτες και ολοκληρώθηκε, σε κεντρική καφετέρια, με μια γόνιμη και συντροφική συζήτηση με την παρουσία μελών, φίλων και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και Τομεάρχη  Περιβάλλοντος Μίλτου Ζαμπάρα που μας τίμησε με την παρουσία του.

Οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 .

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής (με τα ακριβή τους στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται. Ώρες ψηφοφορίας:08.00  έως 20.00

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 13 Περιφέρειες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι/ες ανά Περιφέρεια με τα βιογραφικά τους.

https://euroekloges.syriza2024.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *