Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ η Λευκαδίτισσα Ρόζα Βρεττού

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ η Λευκαδίτισσα Ρόζα Βρεττού

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής ανακοινώθηκε πως θα συμμετέχei  η καρδιολόγος Ρόζα Βρεττού, μαζί με τον οικονομολόγο Ηλία Κικίλια,  τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Δημόπουλο και τον συνταγματολόγο Κώστα Χρυσόγονο.

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνει το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενισχύεται από ανθρώπους με κύρος και άποψη. Καθένας έχει προσφέρει πολλά στην ξεχωριστή επιστημονική του διαδρομή. Η οπτική και η εμπειρία τους είναι πολύτιμος σύμμαχος στον κρίσιμο αγώνα που θα δώσει η παράταξή μας στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Καλωσορίζω σε αυτήν την προσπάθεια τη Ρόζα Βρεττού γιατρό-καρδιολόγο που υπηρετεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών Παναγιώτη Δημόπουλο. Τον οικονομολόγο Ηλία Κικίλια. Τον συνταγματολόγο Κώστα Χρυσόγονο. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος του λαού μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ η Λευκαδίτισσα Ρόζα Βρεττού

Τό βιογραφικό της Ρόζας Βρεττού

Η Αγάθη-Ρόζα Βρεττού, όπως είναι το πλήρες όνομά της,  είναι γιατρός – καρδιολόγος, αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Υπηρετεί ως Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ “Αττικόν”. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής της ίδιας Σχολής. Έχει εξειδικευτεί στην Ηχωκαρδιογραφία και Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Emory , Atlanta, Georgia των ΗΠΑ, με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Eίναι editorial Board Member στο BMC Cardiovascular Disorders.

Υπήρξε Πρόεδρος της ένωσης καρδιαγγειακής απεικόνισης του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας τη διετία 2016-2018 και εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΓΝ “Αττικόν” ( 2017-2018). Στον χώρο των οικονομικών της Υγείας , φοίτησε στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive Master του London School of Economics ( 2019 -2021) στο αντίστοιχο αντικείμενο , λαμβάνοντας τον τίτλο του Master το Δεκέμβριο του 2021. Για το παραπάνω πρόγραμμα έλαβε μετά από επιλογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποτροφία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η Αγάθη – Ρόζα Βρεττού εκλέχτηκε γραμματέας της μαθητικής οργάνωσης της Ν. ΠΑΣΟΚ το 1992 , ενώ από την ίδια χρονιά μέχρι και το 2001 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Εκλέχτηκε επιπλέον γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000 και Αντιπρόεδρος της YES από το 2001-2003 ( Young European Socialists – τότε ECOSY Εuropean Community Organization of Socialist Youth ). Ήταν Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2007 και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Είναι κόρη των διακεκριμένων συμπατριωτών μας  καθηγητών φιλολόγων και συγγραφέων Σπύρου Βρεττού και της Παρασκευής Κοψιδά-Βρεττού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Πηγή:newsιt.gr

(Σημείωση Σύνταξης: Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη εξέλιξη της ήδη διακεκριμένης συντοπίτισσάς μας Αγάθης – Ρόζας Βρεττού. Την συγχαίρουμε και της ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία, η οποία εν τέλει θα είναι και επιτυχία της μικρής μας Λευκάδας)

FORTSA LEFKADA.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *