Η πολιτική εκδήλωση με τον Φίλιππο Σαχινίδη

Η πολιτική εκδήλωση με τον Φίλιππο Σαχινίδη

Έγινε προχθές την Πέμπτη (21-3-2024) το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας η πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ομιλητή τον πρώην υπουργό και βουλευτή, αλλά και  μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  Φίλιππο Σαχινίδη.

Σαν μια πρώτη παρατήρηση πρέπει να πούμε πως στην αίθουσα παρευρέθηκε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το “όλον ΠΑΣΟΚ”, κάθε  συνιστώσας, τάσης και  ομάδας, με μοναδικό σημείο προβληματισμού όμως την ηλικία του ακροατηρίου, που με εξαίρεση δυο-τριών ήταν  από -ήντα και πάνω…Επίσης θα πρέπει να πούμε, πως κόντρα στις παλιές (καλές ή κακές) συνήθειες που επικρατούσαν στις εκδηλώσεις  του Κινήματος, να ξεκινούν κατά κανόνα με καθυστέρηση (την λεγόμενη “ώρα ΠΑΣΟΚ),  η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε ακριβώς στην προαναγγελθείσα ώρα (στις 17:30). Κάποιοι (ευτυχώς ελάχιστοι) σύντροφοι βέβαια τήρησαν το έθιμο και έφθασαν στην αίθουσα μόλις τελείωσε ο ομιλητής! Τελικά όμως κι αυτοί ωφελήθηκαν,  αφού ακόμα κι έτσι, πρόλαβαν τις ερωτήσεις που έγιναν στον π. υπουργό και άκουσαν τις απαντήσεις του…

Η πολιτική εκδήλωση με τον Φίλιππο Σαχινίδη

Η πολιτική εκδήλωση με τον Φίλιππο Σαχινίδη

***

Στο ξεκίνημα, με  συγκροτημένο και πειστικό λόγο ο ομιλητής αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλείται  να δώσει απαντήσεις το Κίνημα και εξήγησε για ποιους λόγους πρέπει αυτό να βγει ενισχυμένο από την κάλπη των Ευρωεκλογών, θέτοντας σαν στόχο την δεύτερη θέση και την εκλογή  τουλάχιστον τεσσάρων ευρωβουλευτών.

Στην συνέχεια στηλίτευσε την αλαζονική  συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος  αρνήθηκε όπως είπε να εμφανιστεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών, κάτι το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αλλά και  την  γενικότερη μονοκρατορική αντίληψη διακυβέρνησης που έχει καθιερώσει.  Και σαν πρώτο βήμα για να αλλάξει αυτό, είπε, επιβάλλεται να αδυνατίσει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και να ενισχυθεί η αντιπολίτευση με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σαν παράδειγμα ανέφερε πως αν επαναλαμβάνονταν στις ευρωεκλογές τα ποσοστά που έφεραν τα κόμματα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε περισσότερους από τους διπλάσιους βουλευτές από το δεύτερο κόμμα, (τον ΣΥΡΙΖΑ) και ότι γενικότερα η αντιπολίτευση (και μαζί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) θα ήταν αποδυναμωμένη.

Υπογράμμισε πως υπάρχει πρόβλημα με την αδιαφορία που επιδεικνύει η νεολαία για την πολιτική και επεσήμανε σαν πρόσθετη  αρνητική παράμετρο για το ΠΑΣΟΚ, ότι στο ένα εκατομμύριο περίπου νεότερους  ψηφοφόρους (της τελευταίας δεκαετίας) έχει παγιωθεί η αντίληψη πως ο κύριος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι φυσικό αφού αυτόν γνώρισαν  στην πρώτη δυάδα σε αυτό το διάστημα….

Στο τέλος ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους ακροατές κατά τον οποίο ο ομιλητής έδωσε απαντήσεις στις απορίες και στις ερωτήσεις που του τέθηκαν…

Η πολιτική εκδήλωση με τον Φίλιππο Σαχινίδη

***

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ απ΄ την εκδήλωση:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *