Η Περιφέρεια Ι. Νήσων στα μικρά νησιά της Λευκάδας

Η Περιφέρεια Ι. Νήσων στα μικρά νησιά της Λευκάδας

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα μικρά νησιά της Λευκάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών κ. Σπύρος Αργυρός μαζί με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Αντώνη Δουβίτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας Ενέργειας Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ευτύχιο Ζουριδάκη το διάστημα 19 και 20 Φεβρουαρίου μετέβησαν στα μικρά νησιά της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας, στο Μεγανήσι στην Κάστρο και στον Κάλαμο όπου συναντήθηκαν με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης αλλά και με τους κατοίκους των μικρών νησιών και συζήτησαν ζητήματα καθημερινότητας και διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μικρονησιώτες σε αυτούς τους μικρούς παραδείσους του Ιονίου.

Συγκεκριμένα στο Μεγανήσι ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Κατωπόδης με τους στενούς συνεργάτες του επισκέφτηκαν από κοινού το τουριστικό καταφύγιο Αθερινού, στο οποίο μετά από τις μεγάλες προσπάθειες της περιφερειακής ενότητας της Λευκάδας και υστέρα από τη σαφή εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή και την καθημερινή ενασχόληση του Αντιεπεριφερειάρχη κ. Αντώνη Δουβίτσα και των υπηρεσιακών παραγόντων, κατατέθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού από τον Δήμο Μεγανησίου και έγινε δεκτός, ο φάκελος της πρότασης χρηματοδότησης της αναβάθμισης του λιμένα μέσα από το πρόγραμμα «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» Οκτώβριος 2023-Ιανουάριος 2024», περιμένοντας όλοι την θετική αξιολόγηση ώστε να ληφθεί η χρηματοδότηση του έργου.

Έγινε επίσης αυτοψία στο ΧΥΤΑ στη θέση Σχίζα όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες πλήρους αποκατάστασής του, με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Επίσης επιθεωρήθηκε και ο εξοπλισμός που χορηγήθηκε μέσα από το πρόγραμμα Π.Ε.Π ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ για την μεταφόρτωση και μεταφορά των αστικών αποβλήτων από το νησί στο εργοστάσιο της Παλαίρου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο για ανταλλαγή απόψεων για θέματα που άπτονται σε δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια. Οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες, μέσω του λιμένα του Μύτικα, επισκέφτηκαν και τα νησιά του Κάστου και του Καλάμου, η οποία ήταν  και η  δεύτερη επίσκεψη της Περιφερειακής Αρχής μέσα σε 15 ημέρες, όπου οι τοπικές αρχές έθεσαν ζητήματα κυρίως όσον αφορά τα συγκοινωνιακά, ζητήματα των λιμενικών εγκαταστάσεων, τα ζητήματα της διαχείρισης του νερού, τις αντιπυρικές ζώνες, τα ζητήματα υγείας και ταχύτερης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τονίστηκε, ότι από την περιφερειακή αρχή μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες, δρομολογούνται παρεμβάσεις οι οποίες θα εκτελεστούν προσεχώς. Επίσης αναφέρθηκε  και στους κατοίκους των μικρών αυτών νησιών ότι σε στενή συνεργασία με τον Α! βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, βασικός σκοπός είναι μέσα από  τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια, να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν τη διαβίωση των κατοίκων, αυτών των νησιών, την εμπέδωση όσο το δυνατόν της ασφάλειας και ταχείας επέμβασης σε έκτακτες ανάγκες, την καλυτέρευση των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και την ιδανική για τους κατοίκους συγκοινωνιακή σύνδεση.

Τέλος, ευχαρίστησαν για την φιλοξενία όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και τους κατοίκους, και τόνισαν ότι το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή, αλλά και των συνεργατών του θα είναι αμείωτο για όλο το χρονικό διάστημα της θητείας της περιφερειακής αρχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *