Έρχεται διπλό κύμα ψύχους

Έρχεται διπλό κύμα ψύχους

Διπλό κύμα ψύχους ακολουθεί από την Τρίτη (9/01) με χιόνιαπαγετό και «βουτιά» της θερμοκρασίας, έπειτα από τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από τα μέσα Ιανουαρίου έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς βοριάδες και χιονοπτώσεις, όχι μόνο σε ορεινούς όγκους αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Μάλιστα, στην τελευταία του ανάρτηση ο κ. Μαρουσάκης, απάντησε σε όσους «αμφισβητούν τις μακροχρόνιες προγνώσεις αντιμετωπίζοντάς τες με υποτιμητικό τρόπο».

«Βλέπουμε ότι οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις με τα όποια σφάλματά τους άλλοτε σχετικά μικρά και άλλοτε μεγαλύτερα, μπορούν να σου φωτίσουν το προγνωστικό σκοτάδι και να σου δείξουν μεγάλα καιρικά γεγονότα με ένα συν/πλην στον χρονικό ορίζοντα που επιχειρείς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι στο εξής, μέσα στον Ιανουάριο, «προετοιμαζόμαστε για κάποια έντονα χειμωνιάτικα διαστήματα που έρχονται και στη χώρα μας που ίσως αφήσουν στο πέρασμά τους προβλήματα».

Τόνισε, μάλιστα, ότι τα φαινόμενα αυτά θα είναι έντονα «ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι τόσο στο έντονο κρύο όσο και στον λευκό επισκέπτη!».
Πηγή:CNN.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *