Αποκατάσταση και ηλεκτροφωτισμός οδών Μαραντοχωρίου

Αποκατάσταση και ηλεκτροφωτισμός οδών Μαραντοχωρίου

Αποκατάσταση και ηλεκτροφωτισμός οδών Μαραντοχωρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την “ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ”, ανάδοχο του έργου: «Αποκατάσταση – Συντήρηση – Διαμόρφωση & Ηλεκτροφωτισμός Δημοτικών Οδών Οικισμού Μαραντοχωρίου Λευκάδας», με προϋπολογισμό 399.999,00€ με ΦΠΑ, και χρηματοδότηση από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της ΣΑΕ 571.

Αποκατάσταση και ηλεκτροφωτισμός οδών Μαραντοχωρίου

Συγκεκριμένα, προβλέπονται εργασίες που αφορούν τη διαμόρφωση καλντεριμιών στον αρχιτεκτονικά αξιόλογο οικισμό του Μαραντοχωρίου. Ο οικισμός περιλαμβάνει αρκετά καλντερίμια που είναι σχεδόν αδιαμόρφωτα ως προς την τελική τους επιφάνεια, με εξαίρεση κάποιες διάσπαρτες και αποσπασματικές τσιμεντοστρώσεις. Τα καλντερίμια αυτά, είτε λόγω μεγάλης κλίσης είτε του περιορισμένου πλάτους τους είναι σχεδόν στο σύνολό τους μη προσβάσιμα από οχήματα. Το συνολικό μήκος τους είναι αθροιστικά είναι περί τα 630μ και το πλάτος εμφανίζεται μεταβλητό από 1.20μ έως 3.20μ.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί  η ολική κατασκευή-ανάδειξη των καλντεριμιών με πλακόστρωτα, με εφαρμογή κλιμάκων όπου είναι απαραίτητο λόγω κλίσης, την κατασκευή αναλημματικών τοίχων από αργολιθοδομή όπου απαιτείται, την κατασκευή πεζούλων-σταθερών καθιστικών σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς και την κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού & ομβρίων και αναμονής ύδρευσης, μη τροποποιώντας τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των υφιστάμενων οδών, παρεμβαίνοντας μόνο ως προς τα υψόμετρα όπου κρίνεται απαραίτητο για τεχνικούς λόγους και προσβασιμότητας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού και απορροής των ομβρίων,  του δικτύου και της άρδευσης, καθώς και την τοποθέτηση φωτιστικών ιστών τεχνολογίας LED.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για αυτό το πολύ σημαντικό έργο που συμβάλλει στην ανάδειξη του παλαιού οικισμού του Μαραντοχωρίου».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *