Ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης και οι Περ. Σύμβουλοι στην Κέρκυρα

Ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης και οι Περ. Σύμβουλοι στην Κέρκυρα

Σε μία ενωτική ομιλία, ο νέος περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής απευθύνθηκε στους πολίτες όλων των Ιονίων στο περιθώριο της ορκωμοσίας του, αναφέροντας ότι υπό τη δική του διοίκηση η Περιφέρεια ανοίγει τις πόρτες στο λαό και τις ανάγκες του και το γραφείο του θα είναι ανοιχτό στους πολίτες.

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή και του νέου περιφερειακού συμβουλίου. Η ορκωμοσία παραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης και οι Περ. Σύμβουλοι στην Κέρκυρα

Μηνύματα εντός και εκτός

 

Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει φαινόμενα αλαζονείας και ιδιοτέλειας κατά την άσκηση της εξουσίας, απευθυνόμενος και στο εσωτερικό της δικής του παράταξης, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο η ανάπτυξη που θα επιδιώξει η περιφερειακή του αρχή δεν αφήνει κανέναν πίσω: “Κανείς δεν είναι εκτός. Όλοι μαζί, ιδίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προχωρούμε μπροστά”.
Ο Γ. Τρεπεκλής μίλησε για στενή συνεργασία με τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο δεν θα αντιμετωπίσει με υπεροψία, αλλά ως συνεργάτη, χωρίς συγκρούσεις και ανταγωνισμούς ενώ όσον αφορά την κεντρική εξουσία, θα επιδείξει διάθεση συνεργασίας διεκδικώντας όμως αυτά που αξίζει η περιοχή μας, με η συμβολή των βουλευτών όλων των νησιών.

Ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης και οι Περ. Σύμβουλοι στην Κέρκυρα

Ποιοι παρευρέθηκαν

Παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, οι τρεις νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι της Κέρκυρας (Πουλημένος, Μαχειμάρης, Χειμαριώτης), η απερχόμενη δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ο πρώην Νομάρχης Ανδρέας Παγκράτης, ο πρώην περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Κούρκουλος, Χρύσανθος Σαρλής, Σωτήρης Μικάλεφ και Κώστας Νικολούζος και φυσικά οι πρώην περιφερειάρχες και εκ νέοι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θόδωρος Γαλιατσάτος και Ρόδη Κράτσα.

Η  ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ

Τα Ιόνια Νησιά νίκησαν. Η ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και αδέσμευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση νίκησε. Αυτή τη μεγάλη νίκη. Είναι νίκη όλων, όλων των νησιών μας και όλων των συμπολιτών μας. Εσείς μας δώσατε τη δύναμη. Και από σήμερα εγώ και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλο το λαό του Ιονίων Νήσων.

Πριν από λίγο υπογράψαμε συμφωνία τιμής μαζί σας. Με εσάς που μας επιλέξατε ως τη νέα Περιφερειακή Αρχή. Η σημερινή τελετή έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι σήμερα δεν μεταφέρεται η εξουσία από μία παράταξη σε άλλη, αλλά την αποδίδουμε σε εσάς, στους πολίτες.

Κι αυτό το γεγονός συντελείται τώρα στο εμβληματικό κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδος, σύμβολο της ιστορικής ενότητας του Ιόνιου χώρου, με τις πρεσβείες της Παναγίας Φανερωμένης και των Αγίων Σπυρίδωνος, Γερασίμου και Διονυσίου.

Αποδέχομαι τη μέγιστη τιμή να εκπροσωπήσω επάξια αυτόν τον λαό, τον ευγενή λαό των Ιονίων Νήσων, με οδηγό τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες, συναισθανόμενος πλήρως το βάρος της ιστορικής ευθύνης να ηγείσαι και να διεκδικείς γι αυτόν τον λαό. Είναι για μένα δέσμευση να υπηρετώ τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μου. Εγώ και οι συνεργάτες μου, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, υπόσχομαι σήμερα να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για δημοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διοίκηση της Περιφέρειας.

Σταθερή επιδίωξή μας η δυναμική απάντηση στα προβλήματα, κινητοποιώντας όλο το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας για να δώσουμε λύσεις. Για μας όλα τα νησιά είναι ισότιμα, μοναδικές ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού.

Θα εργαστούμε με εξωστρέφεια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και θα είμαστε παντού παρόντες για να μεταβάλουμε τη νησιωτικότητα της Περιφέρειας σε μοχλό ανάπτυξης, δημιουργώντας ζωτικό χώρο ενότητας για κάθε νησί. Η παράταξή μας, μια δυναμική και αξιόμαχη ομάδα δράσης, αποτελείται από αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πλαισιώνεται από επιστήμονες, επαγγελματίες, ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας σε κάθε πτυχή του δημοσίου βίου.

Για μας η ανάπτυξη δεν αφήνει κανέναν πίσω. Κανείς δεν είναι εκτός. Όλοι μαζί, ιδίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προχωρούμε μπροστά. Δέσμευσή μου είναι να διοικήσουμε με στρατηγικό σχεδιασμό, με έμφαση στη συνοχή της Περιφέρειας και στην υλοποίηση έργου πνοής, για σύγχρονες υποδομές και δυναμική ανάπτυξη, με λογοδοσία και αίσθημα ευθύνης.

Στο σημείο αυτό θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Θα είμαι αμείλικτος και δεν θα επιτρέψω φαινόμενα αλαζονείας και ιδιοτέλειας κατά την άσκηση της εξουσίας. Προσωπικών στρατηγικών και περιφρόνησης του πολίτη, απ΄ όπου κι αν προέρχονται.

Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες με σκληρή δουλειά, ήθος και αξιοπρέπεια. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι εξουσία χωρίς μέτρο, σύνεση και φρόνηση είναι κατάχρηση εξουσίας. Γι αυτό είμαστε εδώ. Με αίσθημα ευθύνης που απορρέει από μια ισχυρή εντολή. Αυτή την εντολή θα υπηρετήσουμε χωρίς έπαρση, αλλά με γνώμονα την προσφορά στους πολίτες. Από σήμερα, η Περιφέρεια ανοίγει τις πόρτες στο λαό και τις ανάγκες του. Το γραφείο του Περιφερειάρχη είναι ανοιχτό στους πολίτες.

Όραμά μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια μας πρότυπο ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και τόπος δημιουργίας και ανάπτυξης για όλους.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, η νίκη της αυτοδιοίκησης είναι νίκη των δυνάμεων της δημιουργίας που σαρώνει κάθε απραξία και ενεργοποιεί τις δυνάμεις της προόδου. Η πρόοδος και το αύριο ανήκει στους τολμηρούς. Εμείς προερχόμαστε από τον λαό και θα εργαζόμαστε για τον λαό. Φιλοδοξούμε να ασκήσουμε μια αποτελεσματική, αδέσμευτη, ανεξάρτητη, περιφερειακή διοίκηση. Θα συνεργαστούμε δημιουργικά με όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο κι όλες τις παρατάξεις που το συγκροτούν. Η συνεργασία αυτή θα αποτελεί γνώμονα της δράσης μας με όλους τους φορείς, όπως τους βουλευτές, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Επιμελητήρια, Εκκλησία, όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας, των ευπαθών ομάδων, της νεολαίας μας, του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και πρωτίστως της νεολαίας μας. Η στήριξη της οποίας στο όραμά μας υπήρξε συγκινητική.

Και κυρίως συνεργασία με τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο να αντιμετωπίζουμε όχι με υπεροψία, αλλά ως συνεργάτη, χωρίς συγκρούσεις και ανταγωνισμούς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος κομματικών συγκρούσεων, αλλά χώρος συνεργασίας για το κοινό καλό. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, αλλά απαιτούν γνώση, εμπειρία και τεχνοκρατική προσέγγιση. Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε από την κεντρική εξουσία με διάθεση συνεργασίας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας σταθερά τις καλύτερες λύσεις. Ταυτόχρονα, θα αξιοποιήσουμε τη σημαντική παρουσία των βουλευτών όλων των νησιών μας για να προωθήσουμε τις πολλές ανάγκες της νησιωτικής μας περιφέρειας. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε σήμερα με έναν όρκο που θα ακουστεί σε κάθε πόλη και χωριό των νησιών μας, αλλά και σε κάθε αίθουσα εξουσίας της πατρίδας μας και της Ευρώπης. Πέντε δημιουργικά χρόνια ανοίγονται μπροστά μας. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε. Δεν θα ακυρώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες. Η νίκη μας είχε μεγάλο αντίκτυπο. Η νίκη μας αυτή σύντομα θέλουμε να τη συνδέσουμε με έργο που θα αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα επιτυχίας και ευημερίας. Θα πετύχουμε.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, αυτή είναι η μέρα σας, αυτή είναι η δική σας κατάκτηση. Κι αυτή η Περιφέρεια είναι η Περιφέρειά σας. Η νέα Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Της ιστορίας των έργων, της προόδου και της δημιουργίας. Πυξίδα μας οι μεγάλες αξίες και παρακαταθήκες του Ιόνιου πολιτισμού. Σταθερή θέλησή μας η απάντηση στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Με συνέπεια, με τόλμη, με αποφασιστικότητα, με ενθουσιασμό και δύναμη. Τη δύναμη που εσείς μας δίνετε για να κάνουμε πράξη όσα αξίζουν τα νησιά μας.

Πηγή:corfuPress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *