Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά ως Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη της Ρόδης Κράτσα

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Ανδρέας Κτενάς, έκανε την εξής δήλωση για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές, με την παράταξη «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά» της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και εκ νέου υποψηφίας, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

 

«Αγαπητοί συντοπίτες και συντοπίτισσες,

 

Το έτος 2019 ξεκίνησε μια νέα σελίδα στη ζωή μου, αυτή της Αυτοδιοίκησης. Και μπορεί αρχικά να ήταν δική μου επιλογή, αλλά στην ουσία αυτή τη σελίδα, αυτά τα τέσσερα χρόνια την γράψαμε μαζί. Μέρα τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, προχωρούσαμε μαζί, αλλάζοντας πράγματα μικρά και μεγάλα. Αλλά κυρίως, αλλάζοντας τον τρόπο που αντιμετώπιζε η κεντρική πολιτική σκηνή την Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό. Υλοποιήσαμε την συμφωνία αλήθειας που είχαμε μεταξύ μας.

 

Αυτά τα 4 χρόνια που είμαι επικεφαλής της προσπάθειας ως Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, παρά τις πολλές αντιξοότητες που μας έτυχαν λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, κατορθώσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, να πραγματοποιήσουμε έργα ουσίας και σημαντικές υποδομές, που δημιουργούν την νέα Λευκάδα, που γίνεται πρωταγωνίστρια στα Ιόνια Νησιά.

 

Απέφυγα τα πολλά λόγια και παρέμεινα προσηλωμένος στον στόχο της προσφοράς προς την τοπική κοινωνία, ώστε μέσα από τις αναγκαίες υποδομές να πετύχουμε την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Πορεύτηκα με συνέπεια, με υπευθυνότητα, με εντιμότητα, με σχέδιο και οραματικούς στόχους. Παράλληλα, διατήρησα την ακεραιότητα της προσωπικότητας μου, δίχως ν’ αναλώνομαι σε άσκοπες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, που απεχθάνεται δικαίως ο κόσμος και παρέμεινα πιστός στο πλάνο για τα νησιά μας, με απόλυτο σεβασμό στον κάθε συμπολίτη μου, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης.

 

Ως νέος άνθρωπος προσεγγίζω την πολιτική ζωή και την αυτοδιοικητική πολύπλοκη καθημερινότητα με έναν δικό μου διαφορετικό τρόπο, με διάθεση προσφοράς και συνεργασίας για ένα καλύτερο αύριο, αφήνοντας πίσω τις μικροπολιτικές πρακτικές και νοοτροπίες που ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

 

Παραμένω ο ίδιος, αυτός που γνωρίζετε άριστα από τον κοινωνικό μου βίο, αλλά πλέον και από τον πολιτικό. Η σχέση αλήθειας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας είναι πολύτιμη, και το διαβατήριο μου, για τη συνέχεια. Αυτά τα 4 χρόνια έγιναν πολλά και έχουν τεθεί ισχυρές βάσεις για ακόμα περισσότερα, οραματικά έργα που θ’ αφήσουν αποτύπωμα στην Π.Ε. Λευκάδας.

 

Γι’ αυτούς τους λόγους, αποφάσισα ν’ αποδεχτώ την τιμητική πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, να συμμετάσχω και πάλι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά», την οποία ευχαριστώ για την διαρκή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου!

 

Σας ζητώ ν’ ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας και να με τιμήσετε με την ψήφο σας στις προσεχείς εκλογές.

 

Μαζί, με αλήθεια, συνέπεια και προοπτική, κρατάμε το μέλλον της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού στα δικά μας χέρια!!!

 

Ανδρέας Κτενάς

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας»

 

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά

Ποιος είναι ο Ανδρέας Κτενάς

Ο Ανδρέας Κτενάς γεννήθηκε το έτος 1980 στην Λευκάδα, όπου μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Η αγάπη του για το νησί και η διάθεση του για προσφορά, τον ώθησε ν’ ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά και αποτελεί το μοναδικό του οδηγό στην σημερινή αυτοδιοικητική του πορεία.

 

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω σήμερα, ασκεί από το έτος 2009 μάχιμη δικηγορία στη Λευκάδα, όπου διατηρεί το Δικηγορικό του Γραφείο.

 

Η πρώτη του συμμετοχή στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι συμπολίτες του, τον τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντας τον πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο αποτέλεσε μέρος της ζωής του για πολλά έτη. Ως βασικό στέλεχος και αρχηγός του Τηλυκράτη Λευκάδας, αναγνωρίστηκε για την μεγάλη προσφορά του και αγαπήθηκε από τους Λευκαδίτες φιλάθλους. Άλλωστε η πορεία του στην ομάδα ήταν ιδιαιτέρως πετυχημένη και έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ιστορικού συλλόγου.

 

Είναι πατέρας δύο μικρών αγοριών του Γιώργου και του Φώτη και σύζυγος της Ματίνας Σολδάτου, αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

 

Από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, υπηρετεί με συνέπεια, με υπευθυνότητα, με εντιμότητα, με σεβασμό στους συμπολίτες του και με αποτελεσματικότητα τη θεσμική θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας. Μάλιστα, για ένα έτος είχε αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό χαρτοφυλάκιο του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Διασυνδεσιμότητας των Νησιών παράλληλα με τα κύρια καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *