Η Νέα Χορωδία ευχαριστεί τον Δήμο Λευκάδας

Η Νέα Χορωδία ευχαριστεί τον Δήμο Λευκάδας

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ

      ΝΕΑ  ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                         1964

Λευκάδα, 26-08-2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

«Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμο Λευκάδας για τη δωρεάν παραχώρηση αιθουσών προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες της Νέας Χορωδίας Λευκάδας»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες της Λευκάδας, ότι δόθηκε λύση στο χρονίζον και σοβαρότατο πρόβλημα της μόνιμης στέγης το οποίο αντιμετώπιζε ο Όμιλός μας τα τελευταία χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, με την υπ’ αριθ. 185/21-08-2023 ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για δωρεάν παραχώρηση τεσσάρων αιθουσών στον 1ο όροφο του δημοτικού κτιρίου, επί της οδού Θ. Στράτου 1 (άνωθεν του Ιστορικού Αρχείου Λευκάδας). Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του Ομίλου μας προς τον Δήμο Λευκάδας.

Ο πρωταρχικός στόχος τον οποίον έθεσε το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ομίλου μας από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, τον μήνα Νοέμβριο του 2022, ήταν η άμεση κινητοποίηση προκειμένου να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι για τη στέγαση των γραφείων μας. Στο κτίριο στο οποίο μέχρι σήμερα στεγαζόμαστε διατελούμε σε διαδικασία έξωσης.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη του έτους 2019 και στις αρχές του 2020, κατόπιν έκθεσης αυτοψίας και ελέγχου από την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας, μας επιβλήθηκε πρόστιμο για αυθαίρετη χρήση του κτιρίου, παρότι αυτό μας είχε παραχωρηθεί με την υπ’ αριθ. 281/2004 απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον πρόσφατα δρομολογήθηκαν διαδικασίες αξιοποίησης του κτιρίου προκειμένου αυτό να στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Αρχεία Ν. Λευκάδας).

Στις αρχές του Δεκεμβρίου του έτους 2022, σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Ομίλου μας με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό στο Γραφείο του, εκθέσαμε αναλυτικά το ζήτημα και με έκδηλη την αγωνία και την ανησυχία μας, ζητήσαμε τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση αιθουσών οι οποίες πιθανόν θα ήταν διαθέσιμες σε δημοτικά κτίρια. Ο κ. Δήμαρχος κατανόησε πλήρως το πρόβλημά μας και μας υποσχέθηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα εξετάσει κάθε δυνατή περίπτωση προκειμένου να επιλυθεί το αίτημά μας. Παράλληλα μετά και από δική μας υπόδειξη μας ενθάρρυνε και μας παρότρυνε να επισκεφθούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τον 1ο όροφο του δημοτικού κτιρίου άνωθεν του Ιστορικού Αρχείου, προκειμένου να εξετάσουμε τους διαθέσιμους χώρους και να διαπιστώσουμε εάν αυτοί καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης του Ομίλου μας.

Πράγματι, άμεσα επισκεφθήκαμε το παραπάνω κτίριο και διαπιστώσαμε ότι τέσσερις αίθουσες (αφού βεβαίως ανακαινισθούν και γίνουν σ’ αυτές οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες) μπορούν κάλλιστα να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του Ομίλου μας: βεστιάριο παραδοσιακών φορεσιών των χορευτικών τμημάτων, αίθουσα προβών της μεικτής χορωδίας μας, αίθουσα γραφείων και συνεδριάσεων του Δ.Σ. και αποθηκευτικό χώρο. Τότε υποβάλαμε έγγραφο αίτημα προς τον Δήμο Λευκάδας.

Η διαδικασία της παραχώρησης εντούτοις προς τον Όμιλό μας, δεν ήταν δυνατόν να γίνει άμεσα διότι υπήρχαν σε ισχύ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες παραχωρούνταν οι αίθουσες σε άλλους δημόσιους φορείς.

Έτσι φθάσαμε στην καθοριστική και ιστορική πραγματικά στιγμή για τον Όμιλό μας κατά την οποία η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας μάς δίνει δύναμη, ενέργεια και κυρίως αισιοδοξία να προγραμματίσουμε απερίσπαστοι τη συνέχιση του σημαντικού και αξιόλογου πολιτιστικού μας έργου. Να επικεντρωθούμε στις εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς, του 2024, η οποία είναι μια ιστορική χρονιά αφού συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Χορωδίας Λευκάδας.

 

Το Δ.Σ. της Νέας Χορωδίας Λευκάδας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμότατα τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό για το αμέριστο και ειλικρινές προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε και τις άοκνες προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε για την αίσια έκβαση και λύση του προβλήματός μας. Υλοποίησε έτσι την υπόσχεση που μας έδωσε λέγοντάς μας πως γι’ αυτόν είναι μια τεράστια πρόκληση και ένας στόχος τον οποίον πάση θυσία θα προσπαθήσει να υλοποιήσει. «Όπερ και εγένετο». Απέδειξε με αυτό την αξιοσύνη του, την ταύτιση λόγων και έργων και κυρίως απέδειξε ότι στέκεται αρωγός σε ένα ιστορικό Σωματείο, το οποίο έχει επιδείξει στη μακρά διαδρομή του πλουσιότατη πολιτιστική προσφορά στη Λευκάδα. Παράλληλα εκφράζοντας και εκπροσωπώντας σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή επιτελεί τον ύψιστο σκοπό της για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την προαγωγή του πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί επίσης θερμά τους δημοτικούς συμβούλους του τόπου και τους επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι με παρρησία και γενναιοδωρία και (το τονίζουμε) ΟΜΟΦΩΝΑ, αποφάσισαν να εγκρίνουν την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός είναι και για εκείνους πρώτιστο μέλημά τους.

Τέλος το Δ.Σ. ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λευκάδας για τη θετική γνωμοδότησή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο ως προς την παραχώρηση των αιθουσών.

 

Όλοι οι ανωτέρω φορείς, Δήμαρχος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι συνέδεσαν θετικότατα το όνομά τους με την επίλυση ενός από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης ιστορίας του Σωματείου της Νέας Χορωδίας Λευκάδας, δηλαδή την απόκτηση μόνιμης στέγης.

Έτσι ο Όμιλός μας θα μπορεί πλέον να συνεχίσει τη δυναμική και ανοδική πορεία του, με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες υπόσχεται ότι θα προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίζει και να εμπλουτίζει, κρατώντας την επαφή με την ιστορία του τόπου μας, τα ήθη και έθιμα της περιοχής μας και υπηρετώντας πιστά την τοπική και επτανησιακή παράδοση.

 

Από το Δ.Σ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *