Δήμαρχος Χ. Καλός: Δημοπράτηση έργων εξωραϊσμού 150.000 Ε

Δημοπράτηση έργων εξωραϊσμού 150.000 Ε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 29/7/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Δημοπρατούνται άμεσα 150.000,00 σε εξωραϊσμούς κοινόχρηστων χώρων»

Δημοπράτηση έργων εξωραϊσμού 150.000 Ε

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου «Εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων δήμου Λευκάδας», με προϋπολογισμό 150.000,00€ (με ΦΠΑ).

Η ημερομηνία δημοπράτησης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού ορίστηκε η 30/08/2023, ημέρα Τετάρτη, και η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών η 01/09/2023, ημέρα Παρασκευή.

Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στις Κοινότητες Καλαμιτσίου, Άγιου Ηλία, Πινακοχωρίου, Λευκάδας, Αθανίου και Νυδριού. Πιο αναλυτικά:

  • Καλαμίτσι

Θα κατασκευαστεί νέα μικρή πλατεία σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Λευκάδας στο Καλαμίτσι.  Στόχος του σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας νέας, μικρής πλατείας σε κεντρικό σημείο του χωριού. Η νέα πλατεία βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού και χρησιμοποιήθηκε η ίδια σχεδιαστική προσέγγιση και υλικά που συναντά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στους δημόσιους χώρους (κεντρική πλατεία, σοκάκια).

  • Άγιος Ηλίας

Προβλέπονται να εκτελεστούν εργασίες συνέχισης της πλακόστρωσης στον δημοτικό δρόμο στην θέση Ανάβρυσος μήκους 90 μ.

  • Πινακοχώρι

Θα κατασκευαστεί μικρό αμφιθεάτρου στο Πινακοχώρι Λευκάδας. Πρόκειται για ένα αδιαμόρφωτο οικόπεδο που γειτνιάζει με την κεντρική πλατεία του χωριού. Το αμφιθέατρο θα  κατασκευαστεί δίπλα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Πρόκειται για μια υπαίθρια αμφιθεατρική κατασκευή, τοξωτού σχήματος που αναπτύσσεται γύρω από μια μικρή κυκλική πλατεία.

  • Αθάνι

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες διάστρωσης σκυροδέματος κατηγορίας C16/20 επί δομικού πλέγματος σε δύο δημοτικούς δρόμους. Ο πρώτος δρόμος έχει μήκος 150 μ και μέσο πλάτος 3,50 μέτρα και βρίσκεται στης θέση Πάνω Χωριό και ο δεύτερος δρόμος βρίσκεται στην  θέση Ζέρβαινα και έχει μήκος 100 μέτρα με μέσο πλάτος 3,50 μέτρα.

  • Νυδρί

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες οι οποίες απαιτούνται για τον φωτισμό των γηπέδων του  προαύλιου χώρου του σχολείου Νυδριού . Στο Γυμνάσιο –Λύκειο Νυδριού υπάρχουν στον περιβάλλον χώρου του σχολείου δύο Γήπεδα ,ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα βόλεϊ περιμετρικά των οποίων χρειάζεται να τοποθετηθεί ο κατάλληλος φωτισμός.

ΛΕΥΚΑΔΑ

  • Εργατικές κατοικίες Περιβόλια

Θα εκτελεστούν εργασίες επίστρωσης των κεντρικών μονοπατιών που οδηγούν στις εισόδους των κατοικιών πλάτους 2μ.

  • Ανάμεσα από ΟΤ445 και ΟΤ455

Θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο συνολικού μήκος 58 μέτρων ανάμεσα από τα οικοδομικά τετράγωνα 445 και 455.

  • Άγιος Μηνάς οδός Σούτσου

Θα καθαιρεθεί το υφιστάμενο σκυρόδεμα και θα πραγματοποιηθούν εκσκαφές στο αρχικό τμήμα δίπλα στην τράπεζα για την καλύτερη προσαρμογή  των υψομέτρων. Στο τέλος του δρόμου θα κατασκευαστεί μικρό επίχωμα για την ομαλοποίηση της κατά μήκος κλίσης. Στην συνέχεια Θα διαστρωθεί σκυρόδεμα επί δομικού πλέγματος. Ακολούθως θα επιστρωθεί κυβόλιθος. Τέλος θα πραγματοποιηθεί προσαρμογή των φρεατίων στο νέο υψόμετρο.

  • Σταδίου και κάθετη αυτής

Το συνολικό μήκος είναι 180 μέτρα περίπου. Οι πλάκες παρουσιάζουν μεγάλες φθορές καθώς επίσης και τα ρείθρα ενώ επί της Σταδίου στο τελευταίο τμήμα της που βρίσκεται κοντά στην νότια είσοδο του γηπέδου δεν υπάρχει κατασκευασμένο πεζοδρόμιο. Θα καθαιρεθούν οι τσιμεντόπλακες και τα ρείθρα ενώ θα πραγματοποιηθούν γενικές εκσκαφές σε βάθος 10 εκατοστών. Θα εξυγιανθεί το έδαφος, θα διαστρωθεί σκυρόδεμα οπλισμένο με δομικό πλέγμα, θα τοποθετηθούν νέα ρείθρα και  θα διαστρωθούν νέες τσιμεντόπλακες διαστάσεων 0,40Χ0,40 πάχους 5εκ. καθώς και πλάκες όδευσης ΑΜΕΑ.

Τέλος στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην νότια είσοδο του 4ου Δημοτικού σχολείου θα καθαιρεθεί μια σειρά από πλάκες και θα τοποθετηθούν νέες πλάκες όδευσης τυφλών.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *