Πρόταση της δημοτικής παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Πρόταση της δημοτικής παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘’ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ΄΄

ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 19/7/2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

(ΑΠΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΩΣ ΜΥΛΟΙ)

 

     Στις 19/7/2023 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με θέμα το Βόρειο Μέτωπο της Λευκάδας και τις αρνητικές συνθήκες που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια σ’ αυτό, ως προς την προστασία των δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων.

Το θέμα τέθηκε από την Δημοτική Αρχή πολύ καθυστερημένα μόνο για συζήτηση – ενημέρωση και όχι για λήψη απόφασης. Τέθηκε, ύστερα από την πίεση πολιτών, συλλογικοτήτων και δημοτικών παρατάξεων. Στο τέλος η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να δεχθεί και τη λήψη απόφασης.

Κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης, παρουσία αρκετών πολιτών, αναδείχθηκαν πολλές πλευρές και κίνδυνοι για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και η ανάγκη προστασίας της.

Όταν έφθασε η ώρα για τη λήψη απόφασης, η Παράταξή μας κατέθεσε την παρακάτω σαφή  και απλή πρόταση που αφορά το σύνολο του Βορείου Μετώπου:

 

     «… Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος Λευκάδας:

 

  1. Υπερασπίζονται το δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο της ευρύτερης περιοχής του Βορείου Μετώπου της Λευκάδας, από Φανάρι έως Μύλους.
  2. Διερευνούν τις δυνατότητες για να περιέλθει υπό Δημόσιο ή Δημοτικό έλεγχο το ακινήτο που βρίσκεται το παλιό Οινοποιείο (ΤΑΟΛ).
  3. Διεκδικούν από την πολιτεία μέτρα για την ΑΠΟΛΥΤΗ προστασία από οποιαδήποτε μορφής δόμηση στην περιοχή Γυράπετρα (Τσούντα). Σε αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες….»

 

Η πρόταση αυτή μειοψήφησε.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

 

Για την Δημοτική Παράταξη ‘’ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ’’

Δρακονταειδής Κων/νος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρώην Δήμαρχος Λευκάδας – Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *