Έργα του Δήμου σε αγροτικούς δρόμους για πυροπροστασία

Έργα του Δήμου σε αγροτικούς δρόμους για πυροπροστασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάνοιξη και τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων για λογούς πυροπροστασίας στο Καλαμίτσι, το Νεοχώρι, την Κατούνα και το Μαραντοχώρι

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση στις 13/7/23, με τον Κωνσταντίνο Ζάγκο, ανάδοχο του έργου: «ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», προϋπολογισμού 68.600,02€ με ΦΠΑ.

Ειδικότερα, προβλέπονται να εκτελεστούν οι κάτωθι εργασίες διαμόρφωσης δρόμων για λόγους πυροπροστασίας:

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ

Διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού προκειμένου να δημιουργηθεί διέξοδος διαφυγής κοντά στο δημοτικό σχολείο. Θα καθαιρεθεί παλιά ξηρολιθοδομή σε μήκος 42 περίπου μέτρων και θα κατασκευαστεί νέα αργολιθοδομή δύο όψεων σε νέα θέση. Κατάντι του δρόμου θα κατασκευαστεί τοιχίο κυμαινόμενου ύψους με μέγιστο ύψος 1,70μ. Θα πραγματοποιηθεί κοπή δέντρων που βρίσκονται εντός των παραχωρούμενων τμημάτων και κατασκευή επιχώματος. Επίσης, θα αποκατασταθεί η συρμάτινη περίφραξη που βρίσκεται κατάντι του δρόμου. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διάστρωσης σκυροδέματος επί δομικού πλέγματος σε μήκος περίπου 70 μέτρων.

ΝΕΟΧΩΡΙ προς AΛΑΤΡΟ

Θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής σωληνωτών οχετών διαμέτρου Φ80 σε πέντε σημεία όπου υδραύλακες διασχίζουν κάθετα τον δρόμο με αποτέλεσμα να τον καθιστούν αδιάβατο. Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες με χωματουργικό μηχάνημα εκσκαφέα-φορτωτή για την ισοπέδωση του καταστρώματος του δρόμου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διάστρωση υλικών εξυγίανσης.

Έργα του Δήμου σε αγροτικούς δρόμους για πυροπροστασία

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ (θέση Ρογγιά)

Θα διαμορφωθεί ο δρόμος σε μήκος 400μ περίπου, με μέσο πλάτος 3,50 μέτρα με χωματουργικό μηχάνημα εκσκαφέα-φορτωτή για την ισοπέδωση του καταστρώματος του δρόμου ενώ θα πραγματοποιηθεί για διάστρωση κατάλληλου υλικού οδοστρωσίας. Τέλος, θα διαστρωθεί με σκυρόδεμα τμήμα αυτού σε συνολικό μήκος 140 μ επί δομικού πλέγματος.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙΟΥ (θέση Βλαστερά)

Θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό της οδού με χρήση χωματουργικού μηχανήματος εκσκαφέα-φορτωτή για την ισοπέδωση και διαμόρφωση του και όπου απαιτείται «εξυγίανση» σημείων με κατάλληλο υλικό οδοστρωσίας, απομάκρυνση φερτών υλικών, απομάκρυνση θάμνων, δένδρων και φυτών που φράσουν τους δρόμους και εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Σε δήλωσή του o δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ανέφερε: «Είναι υποχρέωση μας να προστατεύουμε τους συνδημότες μας, την πολύτιμη, και μοναδική φυσική μας κληρονομία, και τα πανέμορφα δάση του δήμου μας. Η προστασία και η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *