Εγκρίθηκε η β φάση της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου στο Νυδρί

 

Εγκρίθηκε η β φάση της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου στο Νυδρί

Π.Ε. Λευκάδας: Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την Β΄Φάση της Ανάπλασης-Πεζοδρόμησης Κεντρικού Δρόμου Νυδριού προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα)

 

Την οριστική μελέτη του έργου «Ανάπλαση – Πεζοδρόμηση Κεντρικού Δρόμου Περιγιαλίου – Νυδριού Β’ ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ, ενέκρινε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και προωθείται άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου.

 

«Μια θετικότατη εξέλιξη για εμάς συνιστά η έγκριση των οριστικών μελετών της Β΄ Φάσης της Αναπλάσεως που επεκτείνεται σε Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι. Οι μελέτες εκπονήθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα ετοιμάσαμε και τα τεύχη δημοπράτησης. Πλέον, ο δρόμος για άμεση δημοπράτηση του σπουδαίου έργου είναι ανοικτός, αφού επίσης, είχαμε έγκαιρα φροντίσει και εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του έργου, 1.450.000 ευρώ, και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς.

 

Ο συνεχείς παρεμβάσεις μας, με έργα και πρωτοβουλίες, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του Ελλομένου, δηλαδή σε Νυδρί, Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι είναι ορατή σε όλους, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

 

Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης της ανάπλασης μέσα στο Νυδρί, έρχεται η Β΄ Φάση να την επεκτείνει προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι, ώστε πλέον να γίνεται λόγος για μια πλήρη παρέμβαση. Εάν μάλιστα συνδυαστεί με το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών και τα σημαντικά συνοδά έργα, την σοβαρή αντιπλημμυρική θωράκιση στον ‘Δημοσάρι’, την ανάπλαση του Κτήματος Πασά, τους νέους κόμβους κ.α., αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι μιλάμε για μια ‘κοσμογονία’ έργων, που αλλάζει ριζικά την εικόνα σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού μας, διαμορφώνοντας παράλληλα εξαιρετικές προοπτικές για την τοπική κοινωνία και οικονομία» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Με το νέο έργο της Β’ Φάσης θα γίνει ενοποίηση του χώρου από Περιγιάλι έως Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα). Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, φωτισμό, φυτεύσεις, κλπ., ενώ θα αντιμετωπιστεί οριστικά και το θέμα της απορροής των ομβρίων υδάτων σε όλο το μήκος του συγκεκριμένου δρόμου. Ακόμα, περιλαμβάνει και την κατασκευή 2 κόμβων κυκλοφορίας, στα δύο άκρα του άξονα Περιγιάλι – Νυδρί – Μεγάλο Αυλάκι, εκεί όπου συναντά τον περιφερειακό δρόμο του Νυδρίου, οι οποίοι θα βελτιώσουν αισθητά τις συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *