Ψεκασμοί, καθαρισμοί και προσαμμώσεις από την ΠΕ Λευκάδας

Ψεκασμοί, καθαρισμοί και προσαμμώσεις από την ΠΕ Λευκάδας
2023.07.06 @ Ανδρέας Κτενάς: «Βάρος σε ζητήματα της καθημερινότητας» – Ψεκασμοί για κουνούπια, καθαρισμοί, κλαδέματα, προσάμμωση Αϊ-Γιάννη από την Π.Ε. Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #Καθημερινότητα #Κουνούπια #Άμμος #Καθαρισμοί #Κλαδέματα #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Βάρος σε ζητήματα της καθημερινότητας» – Ψεκασμοί για κουνούπια, καθαρισμοί, κλαδέματα, προσάμμωση Αϊ-Γιάννη από την Π.Ε. Λευκάδας

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για τα ζητήματα καθημερινότητας. Έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, με ψεκασμούς να έχουν γίνει ήδη σε ΚάλαμοΆγιο Νικήτα, ΤσουκαλάδεςΛυγιάΒλυχόΠόλη της ΛευκάδαςΑϊ-ΓιάννηΑγία Μαρίνα, ενώ το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με περιοδικούς ψεκασμούς και δειγματοληψίες (κύκλους εφαρμογής) σε σημεία αρμοδιότητας της Π.Ε. Λευκάδας στο αστικό, περιαστικό, αγροτικό και φυσικό περιβάλλον του νησιού, με έμφαση στους υγρότοπους / λιμνοθάλασσες, σούδες, κανάλια, ρέματα και φρεάτια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, ολοκληρώνεται η εναπόθεση άμμου στην Παραλία του Αϊ-Γίαννη, που αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα διάβρωσης.

Επίσης, γίνονται συνεχείς καθαρισμοί και κλαδέματα σε ρέματα και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, από πεζοφόρα τμήματα και μηχανήματα (τσάπα, καταστροφέας). Τα συνεργεία έχουν ήδη περάσει από ΚαρυώτεςΝικιάναΠεριγιάλιΝυδρίΒουρνικάΚαλλιγόνιΣφακιώτες, Αθάνι, Καλαμίτσι, και συνεχίζουν στις υπόλοιπες περιοχές.

«Τα ζητήματα της καθημερινότητας αποτελούν έναν διαρκή αγώνα και για αυτό έχουμε ρίξει το βάρος μας σε αυτά, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων και να αναβαθμίσουμε την εικόνα της περιοχής μας στα μάτια των επισκεπτών.

Συνεχίζουμε, ολοκληρώνοντας και υλοποιώντας σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων μας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Δείτε βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *