Συνάντηση του Δημάρχου Λευκάδας με τον Γ Γ Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Λευκάδας με τον Γ Γ Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                              Λευκάδα, 27/5/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λευκάδας

Σε συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σκάλκο, συμμετείχε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, την Τετάρτη 24-5-2023, στη Κέρκυρα.

Οι παραβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την αποτελεσματική ολοκλήρωση ΕΠ ΠΙΝ 2014-2020 (Έλεγχος Κρίσιμων Έργων).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναλυτική παρουσίαση από τους βασικούς δικαιούχους όλων των μεγάλων έργων, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα παρευρέθησαν στη Κέρκυρα η περιφερειάρχης, κα. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κα. Μερόπη Υδραίου, ο δήμαρχος Λευκάδας, κ Χαράλαμπος Καλός, καθώς και ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέας Φλώρος.

Ο δήμαρχος Λευκάδας έκανε εκτενή παρουσίαση της προόδου, τεσσάρων πολύ σημαντικών έργων: του αγκυροβολίου της Βασιλικής, της κατασκευής των θεάτρων, της ανάπλασης της εισόδου πόλης της Λευκάδας, καθώς και της οικίας Ζαμπελίων.

Κοινός τόπος όλων ήταν η επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων αυτών μέχρι το τέλος της χρονιάς όπου και κλείνει το εν λόγω πρόγραμμα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ανέφερε: «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθειά μας τόσο για την ολοκλήρωση των έργων τα οποία έχουν ενταχθεί στα διάφορα προγράμματα, καθώς επίσης χτίζουμε τις βάσεις για την ένταξη και νέων σημαντικών έργων στην επόμενη περίοδο του προγράμματος ΕΣΠΑ. Κάνουμε κάθε ενέργεια έτσι ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *