4 Νέα SEATRAC διπλασιάζουν την πρόσβαση στις παραλίες μας

Αυτόματο προσχέδιο

Ανδρέας Κτενάς: «Με τέσσερα (4) SEATRAC διπλασιάζουμε τις προσβάσιμες παραλίες μας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ δΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρασκευή 26-5-2023

Δελτίο Τύπου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά την συνεδρίαση της 15ης Mαΐου 2023, αποφάσισε την τοποθέτηση συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα “SEATRAC σε τέσσερις (4) παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν τα δύο (2) SEATRAC που είχαν μπει και πέρσι, στο Λιμνί της Λυγιάς και το Μικρό Γιαλό του Πόρου, συν δύο (2) νέα SEATRAC στις παραλίες Γύρα της Λευκάδας και Φανάρι του Μεγανησίου.

 

«Αντιλαμβανόμενοι την αυξανόμενη αναγκαιότητα, όπως μας εκφράστηκε επανειλημμένα από συμπολίτες μας, και με απόλυτο σεβασμό του δικαιώματος να απολαμβάνουν όλοι αυτόνομα τη θάλασσα, τηρούμε τη δέσμευσή μας και τοποθετούμε τέσσερα (4) SEATRAC.

 

Διπλασιάζουμε τον αριθμό των SEATRAC στην Π.Ε. Λευκάδας για τη φετινή περίοδο, καλύπτοντας έτσι τέσσερις (4) διαφορετικές παραλίες των δύο μεγάλων μας νησιών, της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

 

Σε άριστη συνεργασία με τη συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, επεκτείνουμε σημαντικά το δίκτυο αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και εμπόδια, κατοίκους ή επισκέπτες.

 

Για την Περιφερειακή Αρχή η προσβασιμότητα στις θάλασσές μας, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αναπόσπαστο συστατικό ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού, όπως είναι τα νησιά μας. Η Π.Ε. Λευκάδας στο πλαίσιο του κοινωνικού και του αναπτυξιακού ρόλου της, στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας και ιδίως των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *