Ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Λευκάδας

Ηλεκτρικά ποδήλατα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 24/5/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων προχωράει η δήμος Λευκάδας

 

Ο δήμος Λευκάδας, απόλυτα προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα για έναν πράσινο δήμο, κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας, μέσω της δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

 

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 19/5/2023, εγκρίθηκε η ανάθεση «Προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και λοιπών συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων στον δήμο Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού 309.893,36€, και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

 

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού είναι η 23/6/2023 και ώρα 23:59. Η αποσφράγιση των δικαιολογητικών-τεχνικών προσφορών είναι στις  26/6/2023 και ώρα 10:00.

 

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα διατίθενται σε συγκεκριμένα σημεία – σταθμούς εντός πόλης. Στις υποστηρικτικές λειτουργίες έχει προβλεφθεί η δυνατότητα αυτόματης φόρτισης όσο τα ποδήλατα είναι κλειδωμένα, τερματικά μίσθωσης καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και παρακολούθησης της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης.

 

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός σχετικά με τη νέα προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων δήλωσε: «Επιδιώκουμε καλύτερες, βιώσιμες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με παρόμοιες δράσεις στο μέλλον».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *