Ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Λευκάδας

Ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Λευκάδας

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Ανάδειξη και δημιουργία δικτύου πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Λευκάδας»

Σε υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την χάραξη και εργασίες βελτίωσης σήμανσης και ανάδειξης των πεζοπορικών διαδρομών σε Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό, προχώρησε ο Δήμος Λευκάδας, με σκοπό την χρηματοδότησή της από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με προϋπολογισμό 799.800€.

Η πρόταση του συγκεκριμένου έργου αφορά στην ανάπτυξη ενός άρτια οργανωμένου περιηγητικού δικτύου πεζοπορίας με 41 πεζοπορικές διαδρομές στο νησί της Λευκάδας, 3 στον Κάλαμο και 2 στον Καστό.

Σε αγαστή συνεργασία με εθελοντές, εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και Προέδρους των χωριών, έγινε καταγραφή και αξιολόγηση των μονοπατιών του τόπου μας, με στόχο την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και την παροχή μιας βιωματικής και αυθεντικής εμπειρίας στους επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά των τριών νησιών του Δήμου μας.

Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός δήλωσε: «Η ανάδειξη και η οργάνωση των μονοπατιών του τόπου μας, ήταν για πολλά χρόνια αίτημα δεκάδων εθελοντών και τοπικών φορέων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τον εντοπισμό, τη διάνοιξη και τη διατήρηση της βατότητας των μονοπατιών του τόπου μας. Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή της θητείας της, αντιλήφθηκε τα οφέλη που θα προσφέρει στον τόπο η δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου μονοπατιών και σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων “ΔΑΦΝΗ” του οποίου είναι μέλος, ολοκλήρωσε εντός χρονοδιαγράμματος όλες τις απαιτητικές προβλεπόμενες διαδικασίες και την εκπόνηση σχετικής δασικής μελέτης, επιτυγχάνοντας την υποβολή της πρότασης μας προς χρηματοδότηση, την οποία είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι πως θα λάβουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *