Η Ένωση ΑΞ/κων ΕΛΑΣ Λευκάδας στην Γεν. Δ/νση Ι.Ν. για χρονίζοντα προβλήματα

 Η Ένωση ΑΞ/κων ΕΛΑΣ Λευκάδας στην Γεν. Δ/νση Ι.Ν. για χρονίζοντα προβλήματα

Η Ένωση ΑΞ/κων ΕΛΑΣ Λευκάδας στην Γεν. Δ/νση Ι.Ν. για χρονίζοντα προβλήματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ιονίων Νήσων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Αστυνομικό Υποδιευθυντή ΚΑΤΩΠΟΔΗ Επαμεινώνδα, τον γενικό γραμματέα, Αστυνόμο Α΄ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ Γεώργιο και το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ Σπυρίδων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιο  στο γραφείο του στο αστυνομικό μέγαρο Κέρκυρας, παρουσία και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας κ. ΣΚΟΛΑΡΙΚΗ Σπυρίδων. Από τον Πρόεδρο της Ένωσης  τέθηκαν στον κ. Γενικό τα σημαντικότερα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών των τεσσάρων επιμέρους Διευθύνσεων Αστυνομίας που συντονίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, με κυρίαρχο την ενίσχυση των Υπηρεσιών στα νησιά μας, ενόψει της θερινής περιόδου. Επίσης στον κ. Γενικό ζητήθηκε η προώθηση του δίκαιου αιτήματος μας το οποίο αφορά όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα νησιά μας, σχετικά με τη θεσμοθέτηση πλαισίου για δικαιολόγηση διανυκτέρευσης (όταν υφίσταται σχετική αναγκαιότητα) του προσωπικού που μεταβαίνει για υπηρεσιακούς λόγους από την έδρα της Διεύθυνσης δικαιοδοσίας σε όλες τις υφιστάμενες Διευθύνσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, λόγω των ιδιαίτερων  συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της οδικής και ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ο κ. Γενικός κατέγραψε τις προτάσεις μας και μας γνώρισε ότι έχουν υποβληθεί σχετικά αιτήματα στην ηγεσία για ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό για τις Υπηρεσίες των νησιών. Επίσης κατανόησε το πρόβλημα το οποίο προκύπτει από την μη δικαιολόγηση διανυκτέρευσης στους αστυνομικούς των νησιών παρόλη την αντικειμενική αναγκαιότητα, οι οποίοι μεταβαίνουν για υπηρεσιακούς λόγους από ένα νησί στο άλλο π.χ από Λευκάδα για Κέρκυρα που δεν υπερβαίνουν απόλυτα τη χιλιομετρική απόσταση σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο  και δεσμεύθηκε ότι από το θεσμικό του ρόλο θα παρέμβει για την επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος.

Το Δ.Σ της Ένωσης μας βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα στελέχη του Σώματος και θα συνεχίσει να προβάλλει τα προβλήματα όπου διαπιστώνονται, ώστε να δρομολογούνται οι δέουσες λύσεις και να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων μας με απώτερο στόχο την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

 

 

Για το Δ.Σ.

Η Ένωση ΑΞ/κων ΕΛΑΣ Λευκάδας στην Γεν. Δ/νση Ι.Ν. για χρονίζοντα προβλήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *