Εργατικό Κέντρο: Αποσύρθηκαν οι μηνύσεις κατά των συνδικαλιστών

Εργατικό Κέντρο: Αποσύρθηκαν οι μηνύσεις κατά των συνδικαλιστών

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αποσύρθηκαν οι μηνύσεις της εταιρείας «Μπακαλάρος Κατασκευαστική Α.T.Ε.», ενάντια στον Αλέξανδρο Βεροιώτη, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας και στον Μάκη Βεροιώτη, Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, στις 19 Ιανουαρίου, την ημέρα που εκδικαζόταν.

Οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων έκαναν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν βασικά δικαιώματα (ωράριο, μέτρα ασφαλείας, ασφάλιση) των εργαζόμενων  που δούλευαν στο έργο της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου του Νυδριού και το δικαίωμα της περιφρούρησης της πρωτομαγιάτικης απεργίας το 2021.

Κράτος και εργοδοσία, έχουν στο στόχαστρο τους, πρωτοπόρους συνδικαλιστές που οργανώνουν τους αγώνες των εργαζόμενων ώστε να μη σηκώσει κανένας κεφάλι ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε από καμία εταιρεία, κανέναν εργοδότη να καταπατά τα δικαιώματα εργαζομένων! Μέσα από τους αγώνες του προηγούμενου χρόνου τα σωματεία οικοδόμων πανελλαδικά, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, πετύχαμε την υπογραφή νέας Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με σημαντικές αυξήσεις αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για εφαρμογή της νέας ΣΣΕ, παντού, σε όλους τους εργοδότες του κλάδου.

Να μην τολμήσει η εταιρεία «Μπακαλάρος Α.Τ.Ε.», αν ξανάρθει στη Λευκάδα γι’ άλλο έργο, να ξανακάνει τα ίδια, θα μας βρει μπροστά της!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *